Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.11.2012

До штату прокуратури Гребінківського району введена додаткова посада головного спеціаліста з охорони державних таємниць


Прокуратурою Гребінківського району заявлено позовів на загальну суму 559 тис. грн., з яких реально виконано на суму 524 тис. грн.


Робота прокуратури спрямована на дотримання закону громадянами

5 листопада 1991 року Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про прокуратуру", який набрав чинності 01 грудня 1991 року.

Таким чином, з проголошенням незалежності України зазначеним законом та іншими нормативно-правовими актами була створена правова, організаційна база діяльності органів прокуратури незалежної України, на які покладено функції, пов'язані з всебічним зміцненням верховенства закону, охороною та захистом інтересів і цінностей державного ладу та суспільства, підтримкою державного обвинувачення, боротьбою зі злочинністю та зміцненням правопорядку, захистом прав і свобод людини і громадянина.

Відтоді почався новий етап розвитку та Діяльності прокуратури України, а працівники прокуратури України святкують своє професійне свято, день якого встановлений Указом Президента України від 02.11.2000 року.

Прокуратурою Гребінківського району вживається ряд відповідних заходів, спрямованих на збереження дотримання законності на території району та міста.

Зокрема, за 11 місяців 2012 року розглянуто із вжиттям заходів 36 приписів та подань прокуратури району, які були внесенні на усунення порушень конституційних прав і свобод громадян, а також в сфері економічних відносин, охорони навколишнього природного середовища, земельних правовідносин та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Гребінківського району активно здійснює нагляд за додержанням природоохоронного законодавства

В поточному році задоволено 46 протестів прокурора. За документами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 39 посадових осіб. За актами прокурорського реагування відшкодовано 774 тис. грн., в тому числі 36 тис. грн. до бюджетів різних рівнів.

Крім того, прокуратурою Гребінківського району заявлено позовів на загальну суму 559 тис. грн., з яких реально виконано на суму 524 тис. грн.

Вказані показники роботи прокуратури району здобуті завдяки відданій, наполегливій та нелегкій, напруженій роботі її працівників.

Слід зазначити, що в зв'язку із прийняттям нового Кримінального процесуального Кодексу України, який вступив вдію 20.11.2012 року, та змінами до Закону України "Про прокуратуру" та інших норматмвно-правових актів, в 2012 році в організації роботи та структурі органів прокуратури України були проведені суттєві зміни, що торкнулись і штату прокуратури Гребінківського району.

Зокрема, посади помічника (старшого помічника) прокурора Гребінківського району перейменовані на посади прокурора (старшого прокурора) прокуратури району, введені додаткові посади, а саме: одна додаткова посада прокурора прокуратури Гребінківського району та посада головного спеціаліста з охорони державних таємниць прокуратури Гребінківського району.

На даний час прокуратура Гребінківського району повністю укомплектована працівниками.

За матеріалами «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1138
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінківський район, закон, громадяни, прокуратура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ