Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.03.2016

Долю Гребінківського спорткомплексу поїхали відстоювати до Верховної Ради (ВІДЕО)


Посприяв у включенні учасників з Гребінківщини до обговорення проблем спортивної галузі на найвищому рівні народний депутат Тарас Кутовий


Долю Гребінківського спорткомплексу поїхали відстоювати до Верховної Ради 23 березня делегація з Гребінки у складі голови міста В. І. Колісніченка, голови районної ради В. М. Зінченка, голови РДА В. В. Роспопова, першого заступника голови РДА С. В. Запорожця взяла участь у Парламентських слуханнях на тему: «Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади».

Представники міської та районної влади приїхали до столиці, аби відстояти спорткомплекс у Гребінці та окреслити шляхи його збереження і розвитку Міський голова Гребінки Віталій Колісніченко під час виступу з трибуни окреслив важливість даного об’єкту для спортивної інфраструктури не тільки району, але і в контексті області.

- У місті Гребінка функціонує комунальний заклад “Спортивний комплекс міста Гребінки”. Аналогу йому серед таких районних центрів по всій Україні практично немає. Щоденно на його майданчиках оздоровлюються близько 500 осіб, серед них 245 учнів дитячо-юнацької спортивної школи, працівники трудових колективів підприємств, організацій та установ, загальноосвітніх шкіл міста та району. На футбольному полі проходили ігри чемпіонату області серед команд І ліги за участю нашої комади “Локомотив", фінальні ігри кубків району з футболу.

Щорічно на базі спортивного комплексу міста проводяться чемпіонати України та обласні чемпіонати з міні-футболу, футзалу, обласні чемпіонати та спартакіади з багатоборства. Приміром, 2015 року на базі спорткомплексу проведено 123 змагання із різних видів спорту. Гребінківська дитячо-юнацька школа виростила не одного майстра спорту України міжнародного класу, членів збірної України з різних видів спорту.

Згідно ст. 89, 91 Бюджетного кодексу України, видатки на утримання та навчально-тренувальна робота дитячих юнацьких шкіл усіх типів, і фінансування місцевих програм з розвитку фізичної культури і спорту здійснюється з місцевих бюджетів. Але згідно того ж документу міська рада не може здійснювати утримання спортивних споруд.

Внаслідок цього вони своєчасно не обслуговуються, не проводиться достатньо капітальних та поточних ремонтів, що в свою чергу призводить до погіршення їх технічного стану. Щоб хоч трішки покращити ситуацію з спорткомплексом, щорічно, при формуванні міського та районного бюджетів затверджується Програма підтримки та розвитку фізичної культури і спорту.

Міською радою замовлена і виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонтданих приміщень, кошторис на вартість якого 5 млн. 600 тис. грн., що є непосильним для місцевих бюджетів.

У зв’язку з тим, що силами місцевого бюджету утримувати спорткомплекс складно, а фактично неможливо, Віталій Колісніченко висловив побажання, щоб держава всебічно сприяла його збереженню за кошти державного бюджету, або було розглянуто питання щодо надання щорічної субвенції на його утримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінчани відправили землякам-віськовикам у зону АТО 2-тонну посилку

Посприяв у включенні учасників з Гребінківщини до обговорення проблем спортивної галузі на найвищому рівні народний депутат України Тарас Кутовий.

Він тривалий час опікується даним об’єктом і шукає усіх можливих шляхів для його повноцінного функціонування.

 


Схожі матеріали:
👁 1892
Категорія: Суспільство
Теги: гребінчани, Тарас Кутовий, верховна рада, Спорткомплекс




Всього коментарів: 2

0
2 girkij   (30.03.2016)
Багато балаканини мера не по суті проблеми, більше схоже на рекламу лота перед продажем по акції. Також прямо відчувається що присутнім байдуже до подібних руїн що не відповідають новим євростандартам, та не представляють для магнатів інтересу. Хіба що розібрати на цеглу та з неї збудувати заводик по виготовленню комбікорму для курчат. Схоже дохлий номер.


1
1 Yuliya6097   (29.03.2016)
Ну так який результат поїздки? Вирішили?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ