Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.02.2019

Фахівці соціального захисту населення Полтавщини підбили підсумки роботи за рік


На Полтавщині успішно реалізується обласна Комплексна програма соціального захисту


Фахівці соціального захисту населення Полтавщини підбили підсумки роботи за рікУ Полтавській облдержадміністрації відбулася підсумкова колегія Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко, начальники районних і міських управлінь соціального захисту населення,  директори територіальних центрів соціального обслуговування населення, будинків-інтернатів підбили підсумки роботи за минулий рік та окресли плани на поточний.

  Людмила Корнієнко акцентувала увагу на проблемних питаннях і пріоритетних напрямках роботи у 2019 році. Це – поліпшення умов перебування в будинках-інтернатах, соціального захисту учасників антитерористичної операції, зокрема їх лікування та покращення матеріальних умов.
 
«Як пріоритет у сфері надання соціальних послуг плануємо створення відділення підтриманого проживання у Зіньківському дитячому будинку-інтернаті, що передбачає покращення умов для осіб з інвалідністю. Плануємо продовжувати термомодернізацію інтернатних установ», – розповіла Людмила Корнієнко.

За її словами, в минулому році на реалізацію 48 державних програм соціального захисту населення області за рахунок видатків, що здійснюються  з державного та місцевого бюджетів,профінансовано 6 345 млн грн, що на 47 млн більше, ніж у 2017 році.
 
«Загалом Департамент забезпечив виконання 25 державних і місцевих програм. Всього було надано допомогу різних рівнів більше 150 тис. сімей області. Через органи соціального захисту населення надається більше 40 видів соціальних допомог», – зазначила Людмила Корнієнко.

З вересня в області діє пілотний проект «пакунок малюка

«Нині Полтавщина повністю забезпечена «пакунками малюка».  У «пакунку» лежатимуть найнеобхідніші речі для немовляти. Таких пакетів минулого року в область надійшло 5 тисяч. З квітня  цього року пакунки доставлятимуть безпосередньо у пологові будинки», – розповіла Людмила Корнієнко.

На Полтавщині успішно реалізується обласна Комплексна програма соціального захисту. Вона охоплює 28 напрямків. Найбільш актуальними є підтримка сімей загиблих ветеранів АТО.


У Полтавській облдержадміністрації відбулася підсумкова колегія
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині по «гарячих слідах» встановлено особу, причетну до умисного вбивства підприємця

З 2019 року  запроваджено новий напрямок Програми – оздоровлення з одночасним наданням реабілітаційних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО. На Полтавщині такий статус мають 410 людей. Реалізуватимуть вказаний напрямок через центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 753
Категорія: Полтавщина
Теги: програма соціального захисту, проект «пакунок малюка», облдержадміністрація, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ