Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.09.2016

Як на Гребінківщині відзначали 25-ту річницю Незалежності України


24 серпня з нагоди 25-ї річниці незалежності України в залі районного Будинку культури проведено урочистості та святковий концерт


Як на Гребінківщині відзначали 25-ту річницю Незалежності УкраїниМинулого тижня ми усі відзначали чи не найголовніше свято нашої держави - День незалежності. Гребінківщина теж активно святкувала. Проводилися різноманітні масові заходи.

Небайдужа молодь міста теж не залишилася осторонь. З їх ініціативи був проведений святковий вело, мотопробіг вулицями міста. У визначений час яскрава колона тих, хто надає перевагу велосипеду з усіх транспортних засобів, зібралися біля районного будинку культури.

Згодом до них долучилися мотоциклісти, байкери. Приємно було бачити учасників святкового пробігу у вишиванках та з державними прапорами.

А тим часом на площі біля будинку культури вже розгорталися інші святкові дійства. Жодне свято у Гребінці не обходиться без атракціонів і каруселей. Це вже стало доброютрадицією, і це добре, адже малечі у нас багато, і вони теж повинні відчути святкову атмосферу.

Для дорослих працювали торгівельні павільйони. А у фойє будинку культури були представлені села Гребінківського району. Для такої справи зібрали найкращі вишиті вироби - розцвів будинок культури вишитими рушниками та картинами.

Школи Гребінківщини теж взяли активну участь у відзначенні Дня незалежності. їхні стенди теж прикрасили фойє районного будинку культури. Саме школярі стали учасниками патріотичного квесту, котрий провів відділ освіти, молоді і спорту.
 

 

Усі бажаючі могли випробувати свої сили, а також ерудицію і .обізнаність в історії, патріотичному вихованні. Місцем проведення цього інтелектуального змагання став парк районного будинку культури. Дітвора рухалася від одного пункту до іншого, де отримувала нові завдання, відповідала на запитання вікторини.

Спонсор патріотичного квесту магазин "Форміка" надав цікаві подарунки для переможців - модні навушники, плеєр та інше.

Але основне святкування відбувалося у залі районного будинку культури. До зали урочисто вносять державний прапор, зал у єдиному пориві встає, і усі глядачі разом з хоровим колективом "Берегиня" виконують державний гімн України. Болем і сльозами відгукують ці викарбувані у душі пророчі слова гімну.

 

 

Зі святково вбраної сцени ведучі зачитували віршовані рядки, присвячені незалежності України. Гребінківців та всіх гостей свята вітали з Днем Незалежності голова райдержадміністрації В.В. Роспопов, голова районної ради В.М.Зінченко та секретар міської ради Л.В. Цапенко.

У непростий час відзначає наша держава 25 - річчя з дня проголошення незалежності. Тернистий шлях довелося пройти державі, аби здобути жадану волю і самостійність. Дорога ціна заплачена за віковічне бажання жити у суверенній державі, та і нині народ України веде запеклу боротьбу за цілісність і державність. Але усі ми віримо у щасливий завтрашній день для нашої багатостраждальної держави.

Під час святкування були вручені Відзнаки Президента України "25 років Незалежності" керівнику народного самодіяльного хорового колективу "Берегиня" Нілі Олександрівні Луценко та Валерію Івановичу Осташку, котрий багато років очолював прославлене на Гребінківщині господарство СТОВ "Ульяновське".

 

 

Спільними Почесними грамотами райдержадміністрації, районної та міської рад були нагороджені активні жителі Гребінківського району: секретар міської ради Л. В. Цапенко, голова Ульяновської сільської ради С.І. Кальченко, волонтери P.M. та О.Н. Данильченко, учасник АТО О.В.Пузирьов, один з перших учасників народного руху України на території району О.С.Охріменко за ініціативність, активну громадську позицію та з нагоди 25-ї річниці Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці до Дня Державного Прапора організували патріотичний флешмоб

Пісенні вітання дарували гостям свята талановиті виконавці - Віталіна Довбиш, народний самодіяльний хоровий колектив "Берегиня", Вячеслав Романов, Анастасія Якименко, Інна Огієвич, Людмила та Марина Арсененко, Андрій Іванюта, Дарія Бощенко, квартет Гребінківської дитячої музичної школи, вокальний ансамбль "Зоряночка" дитячої музичної школи, учасники вокально-інструментального ансамблю "Яр" Овсюківського будинку культури. Валентина Леонова натхненно прочитала вірш нашого земляка Миколи Катруша "Прости, Україно". Запам'ятаються гостям свята і танцювальні номери, у виконанні юних артистів.

 

 

Як одна мить злетіло майже дві години концерту, а далі усі бажаючі могли взяти участь у святковій дискотеці. Завдяки спонсорській участі багатьох гребінківських підприємців дискотеку провели відомі столичні діджеї.

Святковий день, що минув у піднесеному настрої на хвилі патріотизму, примусив наприкінці замислитися: не треба розчаровуватися в державі, а краще подумати над тим, що ми конкретно можемо зробити для добробуту і розвитку нашої рідної України.
 
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1150
Категорія: Суспільство
Теги: мотопробіг, день незалежності, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ