Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.03.2015

Ми за щасливу юність Полтавщини без «злочинності»!


Всі зусилля пенітенціаріїв направлені на встановлення тісного контакту з підобліковими


Ми за щасливу юність Полтавщини без «злочинності»!Юність-прекрасна пора, коли в житті хлопців та дівчат ще не завершились безтурботні дні і години, які дозволяють багато спілкуватись і весело проводити час з друзями.

У вирії  галасливих зустрічей юнацтву постійно приходять на думку все нові ідеї яскравого та незабутнього  проводження вільного часу. Але, нажаль,  не сформоване почуття відповідальності та усвідомлення дійсності, часто стає причиною виникнення протиправних вчинків молоді, що карається по-дорослому.

Тоді, на допомогу таким підліткам приходять працівники кримінально-виконавчої інспекції, які мають на меті перевиховати «важких» підлітків та  допомогти стати на стежину добропорядного життя.

Як і в кожному місті, на Полтавщині, також, є неповнолітні особи, що  затьмарені дитячими ілюзіями, йдуть на злочин. Та завдяки злагодженій роботі пенітенціаріїв області, у 2015 році кількість таких порушників знизилась на 38 осіб порівняно з минулим роком і станом на березень 2015 року становить 65 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині «підземка» в районі АС-1 освітлена

Працівники кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області, віддаючи частинку свого серця, вносять великий вклад у роботу з неповнолітніми підобліковими задля перевиховання кожної дитини та попередження виникнення рецидиву.

Так, спільно з  кримінальною міліцією у справах дітей, територіальними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та неурядовими релігійними, громадськими благодійними  організаціями, пенітенціарії створили потужний різногалузевий механізм, направлений на профілактику  злочинності в дитячому та молодіжному середовищі, удосконалення правового виховання неповнолітніх та молоді, профілактичної роботи з неповнолітніми сім’ями.



Працівники кримінально-виконавчої інспекції у роботі з неповнолітніми підобліковими використовують різні методи виховання, розглядаючи та аналізуючи кожну проблему, що торкнулась підлітка і створює перепони на шляху до законопорядного життя особи,- розповідає завідувач сектору КВІ управління ДПтС в області Олександр Дем’яненко.- Головна мета пенітенціаріїв-не покарати, а перевиховати особу, навчити добру, привити позитивні людські якості, змінити світогляд підлітка.

 


Всі ці напрацювання охоплюють душе широкий спектр методів. Крім профілактичних групових та індивідуальних занять, лекцій, тренінгів, інтерактивних ігор, з молоддю проводять і духовно-просвітницьку роботу.

Залучають порушників до всіляких цікавих конкурсів, змагань, влаштовують захоплюючі екскурсії, відвідують музеї, монастирі і церкви. Їх навчають культурі, етикету, історії українотворення та віковим традиціям, що є невід’ємною частиною нашого життя.  Крім цього, проводиться сприяння у навчанні, працевлаштуванні, залученні до суспільно корисної праці.

Для належного контролю підоблікових,  працівниками проводяться перевірки осіб за місцем проживання та місцем навчання. Спілкування з рідними, близькими, вчителями та викладачами дає можливість створити точну картину умов життя підоблікового, пізнати  коло і рід його занять.

 


Представники органів внутрішніх справ, громадських організацій та кримінально-виконавчої інспекції на засадах співпраці проводять спільні наради, організовують та беруть участь у засіданнях «круглого столу», де розглядають та вивчають питання посилення профілактики рецидивної злочинності, шукаючи все нові методи і підходи у роботі з підобліковими.

Одним з таких методів є відвідування інспекторами учнів місцевих шкіл та проведення з ними профілактичних лекцій. Такого роду заходи  допомагають вберегти більшість школярів від вчинення правопорушень. Налагоджена співпраця і з вищими навчальними закладами, де студенти, також, стають слухачами інформаційно-правових занять.



Неабиякий позитивний вплив на підоблікових здійснюється у результаті їх спілкування із однолітками, які утримуються у Кременчуцькій виховній колонії. Під час такої зустрічі, що відбулась не так давно, вихованці установи розповіли підобліковим про життя у стінах колонії, а також, написали їм гарного листа про те, як цінять волю, закликавши ровесників цінувати життя і не робити необдуманих вчинків.

Всі зусилля пенітенціаріїв направлені на встановлення тісного контакту з підобліковими, надання психологічної та соціальної допомоги. Адже, саме лише покарання, не вирішить тих проблем, що спричинили вчинення злочину. А ось, живе спілкування, почуття того, що тобі намагаються допомогти, наближає порушника до спілкування, розкриває потаємні душевні переживання, робить людину відкритою і щирою. Саме таке «мистецтво» виховання опановують і використовують у своїй роботі працівники КВІ Полтави і області.
 



На жаль, не кожну людину можна в чомусь переконати та наблизити до істини життя, але маємо надію, що завдяки роботі кримінально-виконавчої служби кількість неповнолітніх порушників і злочинців буде знижуватись, а ті, хто припустились помилки, завдяки пенітенціаріям, зможуть опанувати себе і стати законослухняним громадянином.
 
Марія Бугаєнко,
Прес-офіцер управління ДПтС України
в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1082
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, пенітенціарна служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор
Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав... Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав...
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...
На Полтавщині потяг травмував чоловіка: постраждалий у тя... На Полтавщині потяг травмував чоловіка: постраждалий у тя...
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ