Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.01.2017

На Гребінківщині встановили купол на капличку


Жителі Стукалівки давно мріяли відновити храм у селі


На Гребінківщині встановили купол на капличку У вересні минулого року, як раз у той день, коли жителі Стукалівки що на Гребінківщині відзначають храмовий день та День села, було урочисто відкрито нову капличку і великий поклонний хрест.

Жителі села давно мріяли відновити храм у селі. Раніше тут була своє церква, тривали молебні, правилися служби. В часи гонінь православної віри храм у селі був знищений, але у серцях жителів Стукалівки жила надія, що колись на цьому місці новий, красивий храм підійме свої золотаві куполи до неба.

Не один раз виникала ідея відбудувати храм, але все щось ставало на заваді. І ось цього літа вдалося реалізувати давню мрію. Керівництво ТОВ "ГЯДТ АГРО", котре обробляє землі на території Стукалівської сільської ради, вирішило зробити добру справу для жителів Стукалівки.

В рахунок соціальної угоди були виділені необхідні кошти. А благочинний Гребінківський і Оржицький, настоятель Свято - Георгіївського храму отець Василій втілив у життя і безпосередньо взяв участь у будівництві та відкритті Каплички на честь святого Олександра Невського.

На тому місці, де колись височів храм, вже сучасні зодчі розпочали споруджувати капличку. А разом і встановили поклонний хрест, щоб оберігав село і допомагав сільчанам, котрі звертаються по допомогу до Бога.

Майже два місяці тривали роботи по спорудженню приміщення каплички. Були використані сучасні методи будівництва та будматеріали.

Основні роботи було завершено вчасно. І за доброю традицією вже святкова служба відбулася у новій капличці. Багато людей прийшлотого дня до місця, яке буде тепер збирати жителів громади у свята і в будні.

Того дня керівник ТОВТЯДТ-АГРО" Місак Декартович Хачатрян пообіцяв жителям громади встановити над капличкою ще й красивий купол та допомогти зробити внутрішнє оздоблення цього маленького храму, придбати свічники, інше. І ось не так давно напередодні новорічних та різдвяних свят до каплички знову зібралися люди.

Отець Василій та його помічники Микола Юрійович Зубач та Андрій Салата виготовили та встановили красивий купол та величний Хрест. Виготовлений він із спеціального матеріалу - "златосвет", з якого зазвичай роблять золотаві куполи для церков та капличок.

Отець Василій сам розробив макет куполу, та й виготовив його власноруч. На його спорудження пішло майже шість листів цього металу. Він досить дороговартісний, але довговічний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині урочисто відкрили та освятили Капличку на честь святого Олександра Невського

Купол воздвигли над капличкою за допомогою крану, як слід закріпили його. І тепер звідусіль видно споруду каплички та її золотавий купол.

Отець Василій запевнив, що вже з нового року у цій капличці, спорудженій на честь святого Олександра Невського, будуть регулярно проводитися святкові служби.

Але і у будь-який час можна прийти до цього святого місця, поклонитися і помолитися, попросити у Бога допомоги та подякувати йому за все, що маємо в житті. Адже двері цього маленького, але затишного храму відкриті завжди.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1408
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: ТОВ ГЯДТ АГРО, новини Гребінківщини, Grebenka.com, купол, Стукалівка, капличка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ