Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.05.2021

На Полтавщині на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів державного майна


Наразі на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів на загальну суму стартових цін 21,5 мільйона гривень


На Полтавщині на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів державного майна27 травня відбулося засідання робочої групи з питань ефективності використання державного майна в області.

«Одне із завдань нашої робочої групи – визначення тих об’єктів державної власності, які не використовуються та в подальшому можуть бути включені до переліку об’єктів приватизації через процедуру публічних аукціонів», – сказав заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Він повідомив, що на Полтавщині відповідно до наказу Фонду державного майна України на 2021 рік включено та фактично підлягають продажу 35 об’єктів державної власності. Серед них окреме майно – 31 об’єкт, 1 об’єкт соціально-культурного призначення та 1об’єкт незавершеного будівництва.

«Наразі на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів на загальну суму стартових цін 21,5 мільйона гривень. За результатами проведених раніше аукціонів укладені 11 договорів купівлі-продажу, по двох тривають процедури з оскаржень, – сказав Євген Греков. – До державного бюджету перерахували більше 10 мільйонів гривень. Більше половини з цих коштів – у результаті укладення договорів купівлі-продажу, інша частина – гарантійні внески учасників аукціонів, які відмовилися від підписання протоколу торгів або договору купівлі-продажу».

Наразі вже відбулися аукціони з продажу окремого майна Вишняківського спиртзаводу, громадського будинку, приміщення районного суду площею 156,6 м² у Гребінці, гаража площею 26,8 м² у Лохвиці.


На Полтавщині на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів держмайна
 

За право власності на окреме майно Вишняківського спиртзаводу на відкритих торгах змагалися троє учасників. Вони збільшили ціну майже в чотири рази. Якщо стартова ціна становила 21 176 878 грн, то за результатами аукціону об’єкт попередньо проданий за 83 мільйони 600 тисяч гривень. Тепер переможець аукціону має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і здійснити розрахунок – після цього процес приватизації об’єкта вважатиметься офіційно завершеним.

Наступні аукціони заплановані на 28 травня. Це продаж громадського будинку загальною площею 911,7 м² у Хоролі, об’єкта незавершеного будівництва – будинку оператора газорозподільної станції в селі Каплинці Пирятинської тергромади. Також на 11 червня запланований аукціон із продажу гаража загальною площею 24,3 м² у Диканьці.

На Полтавщині на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів держмайна
 

Євген Греков наголосив, що завдяки зміненим підходам приватизація стала прозорою, доступною та зручною. Нині Фондом держмайна створений сучасний онлайн-ресурс privatization.gov.ua, який працює за принципами зручного інтернет-магазину. Для приватизації доступні об’єкти нерухомості, транспортні засоби, цілі майнові комплекси й підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Полтавщині виявили 111 нових випадків захворювання на COVID-19


На Полтавщині на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів держмайна

На засіданні підбили підсумки стану проведення міжвідомчими комісіями обстеження майна, яке не увійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі їх приватизації й нині перебуває у державній власності, зокрема будівель житлового фонду й захисних споруд. У складі комісій працювали представники Фонду держмайна, РДА і територіальних громад, де розташовані відповідні об’єкти. Фахівців ДСНС залучали у межах перевірок захисних споруд цивільного захисту. За результатами обстежень визначено, що частина об’єктів придатні для використання й можуть бути передані у власність територіальним громадам. Обговорили і результати перевірок використання держмайна, проведені регіональним відділенням Фонду на підприємствах.
 

На Полтавщині на електронні аукціони виставлені 9 об’єктів держмайна


Схожі матеріали:
👁 2061
Категорія: Полтавщина
Теги: електронні аукціони, держмайно, державне майно, бюджет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ