Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.07.2021

Найвищий клас небезпеки встановлено на всій території Полтавщини


Заступник начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Гришанін поінформував, що з початку року на території області в екосистемах виник


Найвищий клас небезпеки встановлено на всій території ПолтавщиниНа черговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС обговорили заходи із запобігання пожежам у природних екосистемах у зв’язку з п’ятим класом пожежної небезпеки й забезпечення збереження автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення в області.
 
«Питання актуальні. Відповідна робота проводиться, але у зв’язку з погодними умовами й підвищенням рівня пожежної небезпеки необхідно вжити додаткових заходів», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Начальник Полтавського обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло поінформував, що станом на 12 липня на всій території області встановлено 5 клас пожежної небезпеки.
 
«Оскільки сьогодні короткочасні дощі різної інтенсивності пройдуть тільки місцями, на більшій території області 13 липня залишиться 5 клас пожежної небезпеки й лише місцями він знизиться до 4-го. Протягом тижня на Полтавщині буде спекотна погода, вночі 19-24 градуси, вдень – 29-34 тепла. Опадів у цей період не очікується, що сприятиме збільшенню подальшого показника пожежної небезпеки», – сказав Ігор Замирайло.

Заступник начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Гришанін поінформував, що з початку року на території області в екосистемах виникло 536 пожеж. Знищено суху рослинність на площі 1 тисяча гектарів, лісових насаджень і підстилки – понад 84 гектари, на сільгоспугіддях – 2,5 гектара. Зафіксована й одна пожежа поверхневих покладів торфу.
 
«З метою профілактики пожеж сплановані низка заходів. Затверджений спільний графік рейдів і патрулювань лісових масивів на час пожежонебезпечного періоду. Вони триватимуть до листопада», – повідомив Володимир Гришанін.

Начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Гришко повідомив, що відбулися спільні навчання лісівників із підрозділами ДСНС із відпрацювання навиків гасіння лісових пожеж. У лісових масивах працюють 26 систем відеонагляду. Державна лісова охорона здійснює наземне патрулювання лісів.
 
«У підпорядкованих лісогосподарських підприємствах організовано роботу 8 спеціалізованих пожежних станцій, у складі яких 35 пожежних автомобілів, 14 пожежних модулів, трактори з пожежним обладнанням, відповідний інвентар. Для забезпечення потреб пожежогасіння облаштовано 55 місць для забору води з природних і штучних джерел. У лісах створено 2008 кілометрів мінералізованих смуг, проведено огляд наявних протяжністю понад 15 тисяч кілометрів», – поінформував Іван Гришко.

Євген Греков наголосив, що мисливські господарства відповідно до договорів також мають вживати заходів пожежної безпеки на територіях, де здійснюють діяльність. Звернув увагу на організацію роботи штабів із запобігання й оперативної ліквідації пожеж в екосистемах.
 
«Відповідні штаби мають бути утворені і в кожній територіальній громаді. Хто ще не встиг, цю роботу необхідно надолужити, а також розробити чи поновити плани реагування на виникнення пожеж в екосистемах на підвідомчих територіях», – зазначив Євген Греков.

Відповідно до рішення регіональної комісії РДА, тергромади спільно з ГУ ДСНС України у Полтавській області, Полтавським обласним управлінням лісового та лісомисливського господарства, ГУ Національної поліції України в Полтавській області мають посилити взаємодію з лісокористувачами та власниками земельних угідь і пасовищ щодо утримання їх ділянок у належному протипожежному стані. Лісокористувачі усіх форм власності на період 5 класу пожежної небезпеки мають встановити обмеження щодо відвідування і проїзду транспортних засобів у лісових масивах, окрім служб спеціального призначення (швидка, поліція, пожежна тощо) та спецтехніки лісогосподарських і мисливських підприємств до покращення ситуації.

На засіданні розглянули й питання збереження автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення в області.
 
«Першочергово, що потрібно вирішити, – це забезпечення збереження об’єктів «Великого будівництва», які відновлені за останні роки. Ідеться насамперед про дорогу Київ – Харків – Довжанський у межах Полтави. В підвищеному температурному режимі асфальт після 50 градусів починає плавитися. Це призводить до руйнування верхнього шару його покриття, відповідно до нанесення шкоди», – зазначив директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан.

Повідомив, що певні обмеження на дорогах уже діють – вантажні перевезення дозволені максимум габаритністю 24 тонни. Додав, що у зв’язку із підвищенням температурного режиму варто підійти до вирішення ситуації більш комплексно, можливо, обмеживши часові діапазони. Також до контролю ситуації залучать представників патрульної поліції та Державної служби України з безпеки на транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили метод вирощування м'яса на основі трави

Щодо обмеження або заборони руху на окремих ділянках автодоріг в умовах загрози пошкодження та руйнування через підвищену температуру повітря всі профільні служби мають опрацювати й подати на наступне засідання комісії  ТЕБ і НС схему організації руху та місць відстою транспортних засобів у разі введення заборони на проїзд у межах Полтави.
 
«На наступній нараді погодимо місця контролю і місця, де транспортні засоби можуть зупинитися, порядок надання медичної допомоги, місця розміщення об’єктів інфраструктури, щоб транспорт міг стояти до 22-ї години та довше. Всі пропозиції опрацюємо і приймемо рішення», – сказав Євген Греков.

Наголосив, що до роботи варто залучити Полтавську громаду і громади, територією яких проходить траса М-03, щодо місць, де може бути розміщена зупинка.

Схожі матеріали:
👁 1083
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, опади, Найвищий клас небезпеки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ