Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.03.2013

Полтавській обласній організації ТСО України - 90


У червні 1967 року був заснований Гребінківський автомотоклуб ДТСААФ


Полтавській обласній організації ТСО України - 90

14 березня 1923 року створено Полтавський відділ Товариства авіації та повітроплавання України і Криму. Головою відділу обрано Олександра Сербіченка.

Змінювались назви, але мета організації залишалась незмінною - військово-патріотичне виховання молоді та підготовка її до служби у Збройних Силах: Полтавський відділ Товариства друзів хімічної оборони і хімічної промисловості, Полтавський відділ всеукраїнського товариства друзів авіації, повітроплавання - і хімії, Полтавський округ Товариства сприяння обороні і авіаційно-хімічному будівництву, з 1948 року організація реорганізована на три товариства: Добровільне товариство сприяння армії, Добровільне товариство сприяння авіації, Добровільне товариство сприяння Військово-морському фпоту.

А10 вересня 1951 року ці три товариства об'єдналися в Полтавську обласну організацію Товариства сприяння армії авіації і флоту (ДТСААФ). Після здобуття Україною незалежності була створена нова організація: з 19 листопада 1993 року Полтавська обласна організація Товариства сприяння обороні України (ТСОУ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтавській області оновлять всі пришкільні спортмайданчики

Якщо говорити взагалі по Україні, то щороку 528 професійно-технічних і 8 вищих навчальних закладів Товариства готують близько 220 тисяч кадрів за робітничими професіями, у тому числі понад 205 тисяч водіїв автомобілів різних категорій (близько 39% від загальної кількості усіх, що навчаються в Україні).

Підготовка водіїв - основний вид діяльності навчальних закладів ТСО України, головним пріоритетом якої є якість навчання, що у подальшому гарантує безаварійне водіння випускниками автотранспорту і сприяє загальній безпеці дорожнього руху та порядку на дорогах.

Ось і Гребінківська автомобільна школа ТСО України має славну і давню історію. У червні 1967 року був заснований Гребінківський автомотоклуб ДТСААФ.

До кінця 1969 року було побудоване навчальне приміщення та елементи автодрому і проведено перший набір груп по підготовці спеціалістів для Збройних Сил і народного господарства.

За час існування Гребінківським автомотоклубом, а після перейменування Гребінківською автомобільною школою було підготовлено понад 6,5 тисяч спеціалістів - водіїв для Збройних Сил та підготовлено і перепідготовлено понад 30 тисяч водіїв різних категорій - для народного господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний банк України оголошує II Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на тему «Національний банк майбутнього»

Постійно проводилася значна робота з військово-патріотичного виховання молоді району. Курсанти та випускники автошколи неодноразово завойовували першість у змаганнях з кульової стрільби з малокаліберної зброї на приз імені Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика, який є почесним курсантом Гребінківської автошколи.

Школа продовжує працювати, виконувати свою основну місію - навчати водійської майстерності усіх бажаючих.

І колишні курсанти, і нинішні вихованці автошколи говорять своїм викладачам спасибі за водійську науку. І це найкраща оцінка їхньої праці.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1245
Категорія: Суспільство
Теги: Полтавська, автомотоклуб, автодром, ТСО, Гребінка, автошкола, ДТСААФ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ