Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.09.2012

Третина ліків у аптеках - браковані або фальсифіковані


Підробляють здебільшого препарати від застуди, печії та знеболювальні


Третина ліків у аптеках - браковані або фальсифіковані

На прилавках аптек трапляються фальсифіковані лікарські засоби, які можуть містити у своєму складі не всі необхідні інгредієнти, у них може не бути діючих речовин або їх недостатньо, може бути підроблена упаковці.

Тому купуючи ліки, треба бути уважними і в разі підозри звертатися до Державної служби з лікарських засобів у Полтавській області. З початку 2012 року служба провела аналіз 268 зразків лікарських засобів за всіма показниками, із них брак склав 33%.

Загалом за цей рік провели дев'ять спільних перевірок з правоохоронними органами та працівниками прокуратури. До суб'єктів господарювання, які здійснювали реалізацію, виробництво та постачання недоброякісних лікарських засобів, були вжиті заходи: складені протоколи та винесені постанови з накладанням штрафів.

У Державній службі з лікарських засобів у Полтавській області кажуть, що є кілька десятків видів ліків, які найчастіше підробляють шахраї. Переважно це препарати від застуди, від печіі, знеболювальні - те, що найбільше рекламується.

- Недобросовісні виробники, як правило, трохи змінюють форму та колір упаковок, - говорить в.о. начальника Державної служби з лікарських засобів у Полтавці ській області Дмитро Фесенко. - Серед частих підробок зустрічаємо популярні індійські таблетки «Колдфлю» від застуди.

Оригінал має яскраво-жовту фольгу з блиском, а підробка - світло-жовта і матова. В інших препаратів можуть відрізнятися форма тюбика чи картонної коробки, колір та яскравість написів, відсутність чи наявність перфорації. Звичайний покупець навряд чи помітить різницю, однак відмінності все одно є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как выбрать тонометр? Механические или электронные, автоматические и полуавтоматические

Нині в аптеках реалізують близько 14 тисяч найменувань лікарських засобів. А підробляють уже не тільки таблетки, але й трав'яні збори. Начинку підозрілих препаратів ретельно перевіряють у лабораторії. Звичайно, абсолютно точно підтвердити оригінальну рецептуру та безпечність препарату можна тільки лабораторним методом.

- Якщо придбаний товар виглядає підозріло або ж не дає очікуваного ефекту, можна звернутися у територіальну Держслужбу за місцем проживання зі скаргою та товарним чеком. Фахівці зроблять позапланову перевірку, при наявності зазначеного препарату, його відправлять для лабораторних досліджень, де й нададуть остаточний висновок його якості, - говорить Дмитро Фесенко.

- Звертатися можна за телефоном (05332) 59-02-73 або за електронною адресою: р[email protected]а.

Просто районка


Схожі матеріали:
👁 1690
Категорія: Здоров'я
Теги: Виробник, трав'яні збори, лікарський засіб, тюбик, брак, підробка, аптека, таблетка, фальсифікатор, ліки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ