Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.03.2013

У Гребінці 199-річчя Кобзаря вшанували літературно-музичною композицією "Тарас Шевченко і Батьківщина"


Юні артисти дивовижно перевтілилися у образи малого Тараса та його щирої дитячої подруги


У Гребінці 199-річчя Кобзаря вшанували літературно-музичною композицією "Тарас Шевченко і Батьківщина"

Минулого тижня уся українська спільнота відзначала 199-у річницю з дня народження та дня пам'яті нашого великого українця, славного митця, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.

На Гребінківщині теж відбулися цілий ряд заходів, присвячених цим подіям.

Зокрема у залі центральної районної бібліотеки було проведено цікавий повчальний і виховний захід - літературно - музичну композицію "Тарас Шевченко і Батьківщина". Учасники театралізованої студії "ЕМІСТ", (художній керівник Т.С. Максимейко), яка діє при районному будинку культури, підготували і представили юним глядачам літературну і музичну розповідь про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка.

Юні артисти дивовижно перевтілилися у образи малого Тараса та його щирої дитячої подруги.

Представили Тараса у різні роки, повторили його думки, переживання, і намагалися передати найголовніше почуття, котре проніс він через усе життя - його надзвичайну неймовірну любов до батьківщини - до нашої України.

Адже саме любов до Батьківщини давала йому сили витримувати різні випробування, котрі приносила доля, давала натхнення писати вірші, прозу та малювати чудові картини.

Глядачі, а цього разу до районної бібліотеки завітали учні 7 та 8 класів Гребінківської ЗОШ №2 разом з учителями - мовниками, були щиро захоплені дійством та вдячні за враження та нові відомості, котрі вони дізналися про біографію та творчість геніального митця.

Цікавим був і бібліографічний огляд "Безсмертне слово Кобзаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківські учні вшанували пам'ять Тараса Шевченка мистецькими читаннями (ФОТО)

У бібліотеці з нагоди відзначення Шевченкових роковин організовано книжкову виставку, де представлені всі твори самого Шевченка та публікації про його творчість та біографію. Виявляється, найстаріший "Кобзар", котрий є у Гребінківській центральній районній бібліотеці, виданий у 1952 році.

Є багато й пізніших видань. Також представлене на виставці для вивчення і читання повне зібрання творів Тараса Шевченка у 6 томах.

Для усіх нас, для нашої держави, Шевченко означає так багато, що здається, ніби ми все знаємо про нього, про його творчість і життєвий шлях, але насправді це не так. Тарас Шевченко - це велике невичерпне, життєдайне джерело сили духу, любові до Батьківщини, яке постійно оновлюється, збагачується, і нам треба ще довго вчитися, дізнаватися, щоб осягнути усю його велич і значення, проникнугися серцем і душею.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2172
Категорія: Культура
Теги: Тарас Шевченко, біографія, Творчість, Гребінка, Максимейко, ЕМІСТ, ЗОШ, бібліотека, Кобзар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ