Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.07.2012

В Гребінківському районі два чоловіка постраждали від кота та один від лисиці, сказ у яких встановлено лабораторно



Епідемічна та епізоотична ситуація по сказу в Гребінківському районі станом на 1 червня 2012 р.

За останні роки епідемічна ситуація зі сказу залишається напруженою. В Гребінківському районі щорічно в середньому 35 чоловік звертаються у лікувальні заклади з приводу нападів тварин, більше 30% яких отримують призначення на антирабічне лікування.

За 5 місяців 2012 р. зареєстровано 26 звернень за антирабічною допомогою, показник 110,2 на 100 тис. населення, що більше в 2,2 рази від аналогічного періоду минулого року.

Як і в минулі роки, основна кількість пошкоджень та ослинень людей спричинена собаками та котами - 96,2%. Зокрема собаками - 61,5% (16), з них безпритульними -25,0% (4), котами - 34,6% (9).

Два чоловіка постраждали від кота, який здох після нанесення укусу і сказ у якого підтверджений лабораторно (с. Тарасівка). Один чоловік постраждав від лисиці, сказ у якої встановлено лабораторно.

Всього в 2012 році зареєстрований 1 неблагополучний пункт зі сказу - с. Тарасівка, де виявлено хворих на сказ 2 тварини (кіт і лисиця). В 2011 році також зареєстрований 1 пункт.неблагополучний зі сказу - м. Гребінка (захворів на сказ кіт).

З числа осіб, що звернулись за антирабічною допомогою, призначене антирабічне ліку вання 12 чол. (46,2% від кількості звернень), що більше аналогічного періоду минулого року на 77,4% (7чол.). На щеплення цих осіб використано 72 комплекти антирабічної вакцини і 15 мл. антирабічного імуноглобуліну.

В 2011 році постраждалі отримували лікування за рахунок коштів державного бюджету.

За 5 місяців 2012 року за рахунок коштів Державного бюджету антирабічна вакцина не надходила. За рахунок коштів місцевого бюджету придбано 12 комплектів вакцини коКАВ І і 42 комплекти вакцини Індіраб на загальну суму 4629,9 грн.

Причинами високих показників укусів тваринами людей є недостатній контроль за виконанням Правил утримання собак і котів, незадовільне проведення заходів по регулюванню чисельності безпритульних тварин у населених пунктах, в результаті чого збільшується кількість безпритульних тварин.

Збільшенню кількості безпритульних тварин сприяє в багатьох випадках і недостатня робота комунальної служби по саночисті  міста, фактична її відсутність у сільській місцевості, внаслідок чого у безпритульних тварин підтримується «кормова база».

Не проводиться відлов безпритульних тварин. Не створені притулки для розміщення відновлених тварин, як це передбачено Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження»

З метою здійснення заходів профілактики сказу необхідно забезпечити виконання «Комплексної програми основних заходів профілактики та боротьби зі сказом в Гребінківському районі на 2011-2015 р.р.» затвердженої спецільним рішенням державних надзвичайних протиепідемічної та протиепізоотичної комісій при райдержадміністрації від 31.05.2011 р. №5/3 Правил поводження й утримання собак, котів та диких тварин в місті Гребінка, затверджених 26 сесією міської ради 5 скликання 18.05.2010р.

Джерело: газ «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1515
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Лисиця, сказ, Гребінка, Тарасівка, Кіт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ