Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.08.2021

Grace, людиноподібний робот, створений для охорони здоров'я і допомоги хворим


Гонконгська компанія створила робота-медсестру, яка може зробити революцію на ринку охорони здоров'я


Hanson Robotics підкорила світ, коли запустила робота Sophia, відому тим, що отримала громадянство Саудівської Аравії. Робот Софія з'являлася на безлічі технологічних конференцій, на обкладинці британського журналу мод і навіть продавала свій автопортрет.

Гонконгська компанія Hanson Robotics створила нового робота Grace, робота-медсестру, яка може зробити революцію на ринку охорони здоров'я. Робот-гуманоїд, створений для взаємодії з людьми похилого віку і людьми, ізольованими від пандемії COVID-19.

Робот Софія
 

У Grace є датчики, в тому числі тепловізіонна камера в грудях для визначення температури і пульсу пацієнта. Це полегшить медичним працівникам діагностику пацієнтів, не вступаючи з ними в фізичний контакт. Грейс використовує штучний інтелект при оцінці своїх пацієнтів і говорить на трьох мовах - англійській, мандаринській і кантонській, і може спілкуватися.

Генеральний директор і засновник Hanson Robotics Девід Хенсон пояснює, що такі роботи, як Grace, створені для підтримки медичних працівників, а не для заміни.

Hanson Robotics почне масове виробництво таких роботів, як Sophia і Grace, до кінця 2021 року. У наступному році планується повністю розгорнути її реалізацію в таких регіонах, як Гонконг, материковий Китай, Японія і Корея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японське агентство JAXA успішно випробувало роторний детонаційний двигун в космосі

Створення Grace відбулося на тлі пандемії коронавируса, яка збільшила потреба в безконтактних послуги. Крім того, багато людей, що застрягли в будинку під час карантину, страждали від негативних думок. Компанія сподівається, що впровадження таких соціальних роботів матиме позитивний вплив на суспільство.

Схожі матеріали:
👁 883
Категорія: Технології
Теги: роботизація, робот, гуманоїдний робот




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ