Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.06.2023

Зенітний комплекс Viktor здатний знищувати ворожі безпілотники на відстані більше 2000 м


Зенітний комплекс Viktor базується на платформі пікапа Toyota Land Cruiser з кабіною екіпажу спереду та вантажним відсіком ззаду


Зенітні комплекси Viktor

Зенітні комплекси Viktor прості в обслуговуванні та маневренні. Їх легко сховати на вогневій позиції, а темп стрілянини становить 600 пострілів за хвилину, що дозволяє вражати повітряні цілі на великих відстанях. У поєднанні з тепловізійним прицілом та коліматорним цілепоказником комплекс є надійною зброєю проти безпілотників «Шахед».

Головним завданням комплексів Viktor є боротьба з ударними летальними безпілотними апаратами, а також протидія літакам і вертольотам на малих висотах. Виробником Viktor є чеська компанія Excalibur Army, комплекси нові та були вироблені спеціально для Української армії.

Зенітні комплекси Viktor
 

Зенітний комплекс Viktor базується на платформі пікапа Toyota Land Cruiser з кабіною екіпажу спереду та вантажним відсіком ззаду. Автомобіль забезпечує мобільність в умовах бездоріжжя. Toyota є надійною та простою в обслуговуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: M1150 Assault Breacher - високомобільна інженерна бронемашина знешкодить міни та інші вибухові предмети

Бойова частина Viktor – спарена зенітно-кулеметна установка калібру 14,5 мм (класичний патрон 14,5 x 114 мм). Боєкомплект модуля – 300 споряджених патронів та 300 додаткових у запасі.


Зенітні комплекси Viktor
 

Важливою особливістю та перевагою є наявність денного та нічного зенітних прицілів, що дуже важливо. У нових прицілах та оригінальній системі цілевказівки і полягає чеська модернізація зброї. Також у разі потреби із зенітного комплексу можна вести вогонь за наземними цілями, Viktor має приціл для ведення вогню прямим наведенням.

Технічні характеристики Viktor:
  • Калібр – 14,5-міліметрів;
  • Патрон – 14,5 x 114;
  • Ефективна дальність стрілянини – понад 2000 метрів;
  • Кулемети – 2;
  • Пострілів на хвилину – 600.
 


Схожі матеріали:
👁 260
Категорія: Технології
Теги: зенітний комплекс, зброя, зенітна установка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ