Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.06.2021

14 червня - Преподобного Агапіта Печерського, прикмети, традиції, День ангела


Агапіт Пече́рський — чернець Києво-Печерської лаври, відомий як цілитель тяжких захворювань


Хто сьогодні святкує іменини

  • День ангела (іменини) сьогодні святкують: Віра, Василь, Павло, Денис, Валерій.
Яке православне (християнське) свято сьогодні

14 червня - Преподобного Агапіта Печерського


Агапіт Пече́рський


Агапіт Пече́рський — чернець Києво-Печерської лаври, відомий як цілитель тяжких захворювань. Жив у другій половині XI століття. Лікував людей за допомогою молитви, зокрема, Володимира Мономаха. Був прозваний "безмездником", оскільки не брав за лікування платні.

Похований у Ближніх печерах Києво-Печерської лаври. Канонізований православною церквою як преподобний.

Всесвітній день донора крові

58-ма сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я 23 травня 2005 року ухвалила резолюцію про заснування Всесвітнього дня донора крові. У цей день в 1868 році народився Карл Ландштейнер, австрійський лікар, імунолог, який отримав в 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.

Мета цього дня – відзначити заслуги і подякувати донорам, а також закликати інших ставати донорами і таким чином рятувати життя інших.

Міжнародний день блогера

Міжнародний день блогера святкують щорічно 14 червня. Це неофіційне свято було створене для того, щоб зблизити любителів ведення інтернет-щоденників з різних країн світу.

Ідея проведення цього свята народилася в 2004 році. Рішення про те, що блогерам потрібен свій день ухвалили півсотні любителів ведення інтернет-щоденників з понад 40 країн світу.

Першим блогом вважається сторінка творця Всесвітньої павутини Тіма Бернерса-Лі, де він публікував новини починаючи з 1992 року. А в 1999 році був запущений веб-сервіс Blogger, який став першою у світі безоплатною блог-платформою, на якій можна було вести свій інтернет-щоденник без знань у програмуванні.

Прикмети і традиції

Традиції:
  • Цього дня віряни вшановують пам'ять двох святих: Устина Філософа і Устина Римського. У народі цей день називали Устиновим днем. Жінки в цей день повинні бути поруч зі своїми чоловіками, щоб жити в шлюбі і не розлучатися. Також часто у цей день ходять в ліс за цілющими травами.
  • Про людину, яка народилася 14 червня, говорили, що її захищає дерево інжир. Народжені цього числа є неймовірно сильними особистостями, незалежними у своїх поглядах, освіченими і талановитими. Відрізняються ті, хто народився 14 червня, щедрістю. Люблять, щоб все в житті відбувалося за планом, придуманим тільки ними, через що часто відчувають розчарування та апатію.
Прикмети:
  • Бліде сонце – до вечора задощить.
  • Дощовий і похмурий день – до урожаю льону і конопель.
  • Якщо небо хмуриться, а квіти жовтцю розкрилися, то дощу не буде.
  • Лебеді ввечері розкричалися – на дощ.
Що не можна робити сьогодні
  • Сон проти 14 червня виповниться тоді, коли ви про нього забудете. Тож не згадуйте про побачене.
  • Цього дня дівчатам не бажано розплітати коси та носити розпущене волосся.
  • Не варто лінуватися  і не можна вживати алкоголь.
  • Вважалося, що 14 червня не можна працювати на городі, інакше незабаром трапиться пожежа.  Тож тому у народі кажуть: "На Устина не городи тину".

14 червня в історії

    1783 — на березі Ахтіарської бухти адмірал шотландського походження Томас Макензі заснував першу в Криму російську військово-морську базу, через рік на бажання Катерини IIназвану Севастополем.
    1834 — Ісаак Фішер із Спрингфілда (штат Вермонт, США) одержав патент на наждачний папір.
    1995 — загін чеченських бійців на чолі з Шамілем Басаєвим захопив лікарню у місті Будьонновськ (Ставропольський край), з метою змусити владу РФ припинити бойові дії в Чечні та розпочати переговори.
    1997 — на аукціоні"Сотбі" в Нью-Йорку примірник книги коміксів"Бетмен" (1939) продали за $68 500.
    2014 — біля Луганського аеропорту бойовики ЛНР збили літак Іл-76 ВПС України. Загинули 49 військових, які перебували на борту.
    2017 — у Лондоні зайнявся 27 поверховий будинок —12 людей загинуло, близько 80 людей поранені, інші пропали безвісти.

Схожі матеріали:
👁 1423
Категорія: Актуально
Теги: традиції, прикмети, день ангела, Преподобного Агапіта Печерського




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ