Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.03.2013

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів!


Одна з життєво важливих природних стихій – вода, вона є джерелом життя для всього живого на планеті Земля


Сьогодні світ відзначає Свято Води

Вперше, ідея святкування World Day for Water або World Water Day прозвучала на Конференції ООН з охорони навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де Жанейро.

 Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй, прийнявши резолюцію 47/193 22 лютого 1993 року, оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів.

У відповідності з рекомендаціями Конференції ООН з охорони навколишнього середовища і розвитку цей день почали відзначати з 1993 року.

Держави були покликані присвятити День водних ресурсів здійсненню рекомендацій ООН та проведення конкретних дій на національному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняні канікули в школах Гребінківщини пройдуть з 25 по 31 березня

Щорічно одна з установ ООН призначається координатором заходів Всесвітнього дня водних ресурсів, яка відповідає за просування нової теми під керівництвом Адміністративного комітету з координації.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:
— сприяти прийняттю відповідних заходів для вирішення проблеми забезпечення населення питною водою;

— інформувати громадськість про важливість охорони та збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому;

— залучити до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, неурядові організації і приватний сектор.
22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства в цілому.

Одна з життєво важливих природних стихій – вода, вона є джерелом життя для всього живого на планеті Земля, обов'язок кожного – берегти цю унікальну природну даність та її багатство.

Схожі матеріали:
👁 1322
Категорія: Актуально
Теги: свято, свято води, вода, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ