Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.10.2013

45 років тому почалася тренерська кар"єра легендарного Валерія Лобановського


45 років тому, у жовтні 1968-го,почалася тренерська кар'єра легендарного Валерія Лобановського


45 років тому почалася тренерська кар"єра легендарного Валерія Лобановського

45 років тому, у жовтні 1968-го,почалася тренерська кар'єра легендарного Валерія Лобановського, тоді 29-тирічного екс-футболіста "Динамо", "Чорноморця" і "Шахтаря".

Коли молодий,наполегливий і гострий Лобановський вивів "Дніпро" до вищої ліги і в дебютному сезоні у вишці, в 72-му,здобув 6-е місце, начальство в Києві,хоча все було і з Дніпропетровська, вирішує - нам в столиці і самим такий потрібний, і 20 жовтня 1973 року, 40 років тому, він стає тренером рідного "Динамо", щоб сягнути з ним небачених тоді для радянського футболу європейських вершин -2 Кубки Кубків і Суперкубок УЄФА.

16 жовтня 1998 -го року на базі "Динамо" в Конча-Заспі я знімав урочистості з нагоди 30-річчя тренерської кар"єри Валерія Лобановського.Було багато теплих слів і побажань,зокрема, Йожеф Сабо палко говорив про необхідність організації тренерської академії Лобановського.

І нехай безпосередньо такого закладу не створено,але тренерська справа Учителя живе в тих, хто грав і працював під його началом.Нині на тренерській лаві збірної України - Михайло Фоменко,Володимир Онищенко, Олександр Заваров. Усі пройшли школу "Динамо",школу Лобановського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встань, Микито, подивися, до чого ми дожилися...
 
Коли Михайла Івановича запитали,чи вважає він себе учнем Лобановського, він відповів "І Лобановського також...", згадуючи й інших своїх тренерів.

Але найбільший вплив, звичайно, Валерія Васильовича, під керівництвом якого він не лише грав, а потім ще й працював.

14 травня 1975-го року динамівці Києва, на чолі з Лобановським і Базилевичем, першими з радянських клубів виграли Кубок Кубків.

14 травня 2002-го року десятки тисяч людей на стадіоні "Динамо" прощалися з Великим Тренером.Світла пам"ять Вам,Валерію Васильовичу...

Я гордий,що знав Вас і спілкувався з Вами...

Сергій Савелій


Схожі матеріали:
👁 971
Категорія: Актуально
Теги: Спорт, Валерій Лобановський. Сергій савелі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ