Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.10.2021

82-річний інженер розробив апарат, який видобуває питну воду з повітря


Енріке Вейга винайшов пристрій для видобутку питної води ще в 1990-х роках


Велика частина поверхні Землі покрита водою, але лише частина її придатна для вживання людиною. Щоб забезпечити питною водою, іспанська компанія Aquaer розробила пристрій, здатний витягувати питну воду з повітря. Апарат, винайдений 82-річним інженером Енріке Вейга, може працювати в місцях з низькою вологістю, наприклад в пустелі.

82-річний інженер розробив апарат, який видобуває питну воду з повітря
 

В апараті використовується той же принцип, який викликає конденсацію в установках кондиціонування повітря. Він використовує електрику для охолодження навколишнього повітря, а потім просуває процес ще далі, конденсуюючи водяну пару.

У світі існують і інші подібні пристрої здатні утворювати конденсат, але в оптимальних умовах при відносній вологості 60% або 80%. З іншого боку, іспанський апарат здатний генерувати воду в екстремальних умовах при температурі до 40 градусів за Цельсієм, і може працювати з відносною вологістю 10-15%.

Це невеликий пристрій може виробляти 50-70 літрів води в день, в той час як більша установка може виробляти до 5000 літрів води в день.

Енріке Вейга винайшов пристрій для видобутку питної води ще в 1990-х роках для боротьби з посухою на півдні Іспанії. Але в той час пристрій не витримував температури до 40 градусів і працював тільки при вологості менше 8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Революційна технологія робить переробку старих акумуляторів рентабельноюм

Компанія працює з неурядовою організацією Water Inception, щоб розширити доступ до своїх водних рішень в населених пунктах з поганим доступом до води. Ці пристрої вже забезпечують чистою питною водою громади в пустелі Намібії в Африці. Aquaer також встановила машину потужністю 500 літрів в день в таборі біженців недалеко від Тріполі в Лівані.

Схожі матеріали:
👁 735
Категорія: Технології
Теги: очищення води, вода з повітря, питна вода




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ