Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2022

Аероцегла за теплоізоляційними властивостями перевищує стандартну цеглу в 8 разів


Завдяки газу, аерогель має дуже низьку щільність та теплопровідність, тому його застосовують, зокрема, як наповнювач.


Навіщо при будівництві цегляного будинку укладати додатковий шар теплоізолюючого матеріалу, якщо саму цеглу можна наділити теплоізолюючими властивостями?


Аероцегла
 

Вчені зі швейцарського дослідницького інституту Empa створили цеглу, у якої на сьогоднішній день найвищі теплоізоляційні показники. Цей будматеріал ученим вдалося зробити за допомогою заповнення всіх порожнин цегли аерогелем. Завдяки газу, аерогель має дуже низьку щільність та теплопровідність, тому його застосовують, зокрема, як наповнювач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як будують автомобільні дороги у Німеччині

Винайдений будівельний матеріал назвали «аероцегла», а провівши з ним тести, вчені встановили: при порівнянні однаково розмірних «аероцегли» та звичайної цегли з перлітовою теплоізоляцією, новий будматеріал виявився втричі теплішим. А це означає, що стіни будинку з аерокірпічів можна будувати в 3 рази тонше, ніж із традиційних.
Аероцегла

Різниця була ще більш явною при порівнянні аерокирпичів із цеглою без ізоляції – тут показники відрізнялися у 8 разів.

Вчені сподіваються, що з поліпшенням технологій та зниження ціни на аерогель, «аероцегла» стане доступним будівельним матеріалом
 
Аероцегла


Схожі матеріали:
👁 764
Категорія: Технології
Теги: аероцегла, будівництво, будівельний матеріал, цегла




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ