Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.10.2022

Автономний електромобіль VW Gen.Travel зможе працювати без втручання людини


Автовиробник просуває унікальну модульну систему сидінь Gen.Travel, розташовану в кабіні автомобіля з прозорого скла


Автономний електромобіль VW Gen.Travel

Коли пасажири подорожують безпілотним автомобілем, їм не обов'язково залишатися в традиційному сидячому положенні обличчям вперед. Нова концепція Volkswagen Gen.Travel дозволяє переміщати сидіння для різних типів поїздок.

Повністю електричний Gen.Travel є функціональним прототипом, призначеним для досягнення автономності п'ятого рівня. Це означає, що може працювати без втручання людини.

VW заявляє, що чотиримісний автомобіль з дверима типу «крило чайки» є абсолютно новою категорією транспортних засобів «у преміальному портфоліо між седаном і MPV (багатоцільовий автомобіль)». Передбачається, що він пропонуватиметься в моделі «мобільність як послуга» як альтернатива ближньомагістральним рейсам.

Наразі оприлюднено кілька технічних подробиць. Автовиробник просуває унікальну модульну систему сидінь Gen.Travel, розташовану в кабіні автомобіля з прозорого скла.


Автономний електромобіль VW Gen.Travel
 

Наприклад, якщо автомобіль використовується для відрядження, його чотири сидіння можна розташувати навколо центрального столу – тому що ділові люди люблять проводити зустрічі. З іншого боку, для нічних поїздок два сидіння можна розкладати і використовувати як спальні місця. У цій конфігурації автоматизована система освітлення запускає вироблення мелатоніну, щоб допомогти пасажирам заснути та прокинутися природним чином.

Для сімейних прогулянок передні сидіння можуть бути оснащені системами доповненої реальності, щоб розважати дітей. У всіх місцях для сидіння – навіть коли пасажири лежать – «інноваційна система утримання пасажирів» забезпечує їхню безпеку.

Автономний електромобіль VW Gen.Travel
 

Додатковий комфорт забезпечує система активної підвіски eABC (електричний Active Body Control). Він заздалегідь розраховує вертикальні та поперечні рухи, пов'язані з прискоренням, гальмуванням та проходженням поворотів, та відповідним чином оптимізує траєкторію руху автомобіля та стиль водіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інноваційний eVTOL «Скаженний кажан» можна масштабувати від невеликих дронів до одномісних літальних апаратів

Крім того, система взводу за допомогою штучного інтелекту, яка дозволить машині рухатися в колоні з іншими автономними транспортними засобами, має допомогти збільшити її дальність за рахунок зменшення опору вітру.


Автономний електромобіль VW Gen.Travel
 

Планується, що Gen.Travel стане дослідницьким транспортним засобом. Відгуки тестових користувачів можуть спричинити дизайн майбутніх серійних автомобілів.

Схожі матеріали:
👁 785
Категорія: Технології
Теги: електромобіль, Volkswagen, КонцептКар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ