Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.01.2022

Чим відрізняються сучасні унітази, біде та урінали?


Сучасна кераміка для ванної кімнати виготовляється з високоякісних і міцних матеріалів


Інтернет магазин «Лео Кераміка» https://leoceramika.com/catalog/unitazy-bide-urinaly_201 - компанія, що динамічно розвивається. Широкий асортимент сантехніки, приємно здивують навіть найвибагливішого покупця.

Краса і комфорт в будинку з «Лео Кераміка»  - це не тільки унітази,  урінали та біде, це також стильні та практичні двері для ванних кімнат, WAW Шпалери, освітлення, підлогове покриття. Все це та багато іншого ви знайдете в каталогах інтернет-магазину «Лео Кераміка» .

Одн з головних переваг інтернет-магазину «Лео Кераміка»:
  • найприйнятніші ціни;
  • швидка доставка;
  • у каталозі представлена ​​реальна наявність товарів з достовірними фотографіями та докладними характеристиками;
  • команда професіоналів допоможе кожному у виборі та замовленні наявного товару.

Поради щодо вибору біде

Сучасне біде забезпечує високий рівень гігієни та комфорту відвідування санвузла. Використання даного аксесуара дозволяє заощаджувати час, забезпечує гігієнічність та зручність. До того ж завдяки широкому асортименту моделей встановити біде тепер можна не лише у просторих ванних кімнатах, а й у санвузлах скромних розмірів.

біде
 

Порад щодо вибору біде дозволять придбати оптимальну модель, яка буде ідеальна за характеристиками, функціональністю та зручністю використання.

Звернути увагу на форму чаші

На зручність використання, функціональність та зовнішній вигляд біде впливає і форма його чаші:
 
Воронкоподібна. Таке біде є воронкою з отвором посередині. До переваг воронкоподібної чаші належить економія води, простота догляду та мінімізація неприємних запахів. Основним недоліком є  велика кількість бризок.

Козиркова. За формою нагадує лійкоподібну чашу, проте має велику різницю у нахилі задньої та передньої стінки. Перевагою такої чаші є невелика кількість бризок та відсутність неприємного запаху. Основним недоліком є  складність догляду.

Тарілчаста. Особливістю такої чаші є наявність спеціальної полички, що знаходиться позаду отвору сифона. Перевагою такої форми чаші є повна відсутність бризок. Недоліки чаші: наявність неприємного запаху та велика витрата води. До того ж тарілчасті чаші потребують правильного та регулярного догляду.

Купуючи біде з певною формою чаші слід визначитися з тим, які особливості є головними, і на які недоліки можна заплющити очі.

Одним з головних критеріїв вибору є вибір біде за типом установки

Залежно від типу конструкції та особливостей її монтажу біде можна розділити на види:
 
Підлогове біде. Один із найпростіших, але при цьому функціональних видів біде. Таке біде встановлюється на підставу, де ховаються всі комунікації. До переваг підлогового біде відноситься простота конструкції, її монтажу та обслуговування. До того ж підлогові біде коштують недорого.

Підвісне біде. Таке біде кріпитися до стіни, тому не виглядає громіздким і добре вписується в сучасний інтер'єр ванної кімнати.

Кришка-біде. Візуально таке біде нагадує звичайну кришку для унітазу. Насправді збоку знаходяться кнопки та важелі, які включають воду, регулюють тиск і температуру. Сучасна модель має високу функціональність і дозволяє заощадити місце у ванній кімнаті.

Унітаз-біде. Для маленьких приміщень зручно вибрати унітаз-біде, що поєднує функції двох сантехнічних приладів. Візуально його конструкція практично не відрізняється від звичайного унітазу, проте всередині обідка є кран подачі води.

При виборі оптимального типу установки біде в першу чергу слідує враховувати наявність вільного місця у ванній кімнаті та потрібну вартість. Однак варто розуміти, що використання унітазу-біде та кришки-біде менш зручне, ніж повноцінних моделей.

Потрібно звернути увагу на тип змішувача

Тип змішувача, що використовується, впливає на функціональність і зручність використання біде. Однак якщо для біде із зовнішнім наповненням може використовуватися будь-який тип змішувача, то для моделей із внутрішньої начинки потрібен монтаж спеціального крана. У разі вибору оптимального типу змішувача слід враховувати кілька параметрів.

Насамперед це тип управління. За типом управління змішувачі діляться на вентильні та одноважільні. Останній вид найбільш зручний та функціональний. Вентильне управління найнадійніше та просте. Окремо слід виділити змішувачі із безконтактним керуванням. Такі змішувачі обладнані датчиком руху, який реагує на рух рук та включення води. Безконтактний змішувач є найгігієнічнішим.

Окремо слід звернути увагу на матеріал змішувача. Він може виготовлятися на основі латуні, кераміки, нержавіючої сталі, бронзи. Найдешевшими є змішувачі на основі силуміну, але їх термін служби невеликий.
При виборі розміру біде слід враховувати розмір санвузла

Ще одним важливим параметром вибору є його габарити. Для просторих ванних кімнат краще вибрати зручні біде, для маленьких - компактні сантехнічні прилади. Стандартні біде мають ширину від 33 до 40 см, висоту від 30 до 40 см та глибину – від 52 до 56 см. Але при виборі біде певного розміру слід враховувати, що при його установці має витримуватися відстань між ним та унітазом як мінімум 30 см.

Звернути увагу на додаткові параметри та функції

При виборі біде слід враховувати безліч тонкощів та нюансів. Це дозволить придбати оптимальну за характеристиками модель, яка прослужить довго і повністю відповідатиме вимогам.

Тому важливо враховувати додаткові параметри та функції:
 
Пульт керування змішувачем. Електронна система управління біде відрізняється високою функціональністю та гігієнічністю.

Антивсплеск. Ця функція дозволяє мінімізувати сплеск води під час використання біде. Полягає в особливій формулі зливного отвору. Воно максимально звужено та втоплено внизу чаші.

Гігієнічний душ. Крім класичного змішувача, біде може бути обладнане гігієнічним душем. Це зручно не тільки для підмивання, але й для миття взуття, лап тварин та прибирання у ванній кімнаті.

Сушіння повітрям. Деякі моделі біде, крім миття, мають ще й функцію сушіння. Це дозволить повністю виключити використання туалетного паперу, зробивши гігієнічні процедури комфортними.

Антибактеріальне покриття. Запобігає розмноженню бактерій, забезпечуючи гігієнічність використання біде.

Виробники пропонують широкий асортимент моделей біде, вибір яких залежить від необхідного дизайну, функціональності, габаритів та необхідних функцій.

Як вибрати унітаз, який не бризкає?

Здавалося б, що складного у виборі унітазу? Купити, встановити та користуватися. Але життєвий досвід та рекомендації фахівців говорять про інше – помилки при покупці можуть призвести до неприємностей при використанні та розчаруванні.


 
Що найважливіше в унітазі:
  • Гарна порцеляна (або фаянс). Щоб унітаз та бачок були рівними та щільно прилягали один до одного.
  • Надійність арматури - кнопки та сам механізм змиву та набору води. Щоб кнопки та клапан набори води були надійними, а стульчак із кришкою були з металевими кріпленнями.
  • Простота догляду. Щоб унітаз змивав із першого разу і його було легко мити.
  • Гігієнічність. Щоб з унітазу нічого не бризкало як під час спуску води, так і при дефекації.

Форми та модифікації унітазів

Найпоширеніший варіант через трохи більшу економію простору та бюджетну вартість.

Роздільний

Раніше такі ставилися у СРСР скрізь. Зараз вони продаються у двох варіантах:

Дорогі дизайнерські моделі (дорого та складно знайти запчастини)
Бюджетні – зазвичай низької якості. Через невисоку вартість часто використовуються у громадських санвузлах.

Підвісний

Ще компактніше, ніж унітаз-компакт. Легко мити підлогу під унітазом. Гігієнічний.
Плюси – компактність, гігієнічність, задоволення від використання.

Простота догляду (змив з першого разу та легкість миття)
На ефективність змиву впливає конструкція чаші.

Типи унітазів по змиву:

Звичайний "Вертикальний". Недоліки очевидні - змивається тільки з однієї задньої стінки.

"Круговим змивом" - ця чаша по периметру має отвори, через які вода рівномірно зрошує всю внутрішню поверхню в унітазі, а також реалізований метод, при якому під час змиву використовуються спрямовані потоки, які закр
учуються і створюється той же ефект.

"Направлений потік" - використовується за будь-якого виду чаші. Унітази з таким змивом змивають відмінно.

Також зустрічаються унітази, коли задня стінка омивається недостатньо сильним потоком води, через що змивати доводиться по 2-3 рази, а йоржик використовується після кожної дефекації.

Гігієнічність унітазу

Є ще кілька важливих факторів, що впливають на гігієнічність.

Висота падіння
Висота падіння екскрементів – тобто. відстань від верху рівня води в унітазі.

Цей параметр особливо важливий в унітазах з лійкоподібною чашею. Коли висота невелика, продукти життєдіяльності не встигають розігнатися до критичної швидкості під впливом сил гравітації і унітаз не хлюпає знизу на людину, що сидить.

Середня "безпечна" висота дорівнює 17 см, але вона може змінюватись від форми унітазу та розміру вашої "п'ятої точки"

Розмір отвору

Також на розбризкування води впливає розмір отвору. У правильних унітазів із справжньою системою "Антивсплеск" отвір маленький, приблизно 10 см. Від хлюпання води також оберігають унітази з полицею в чаші та з ухилом задньої стінки.

Урінали

При покупці слід звертати увагу на кілька критеріїв:
 
Форма. Вона буває абсолютно різною, і залежить виключно від ваших побажань. Вона може бути круглою, квадратною, прямокутною або овальною. Це не позначиться на функціонуванні сантехніки. Проте, зможе змінити вигляд ванної кімнати. Тому при виборі зверніть увагу на весь інтер'єр в кімнаті. Якщо переважають м'які відтінки, краще вибрати пісуар з легкими і плавними лініями переходу. Якщо ж ви, віддаєте перевагу строгості, то необхідно звернути увагу на поділи з рівними краями.

Тип підведення води та режим змиву. Тип підведення води не має великого значення. Він буває верхнім, заднім, бічним та нижнім. А ось на режим змиву варто звернути увагу. Найпростішим і найдорожчим, залишається ручний режим. Для того, щоб змити, необхідно просто повернути кран. У напівавтоматичному – достатньо натиснути кнопку або важіль. А ось повністю автоматизовані моделі, зовсім не потребують ваших дій. Завдяки різним датчикам вони самі відчувають, коли необхідно змивати.

Існують і безводні моделі, які зовсім не вимагають змивання. Суть у тому, щоб блокувати неприємний запах без участі води. Найчастіше можна побачити мембрану чи бар'єрну рідину. Принцип роботи мембрани дуже простий. У процесі сечовипускання вона намокає і пропускає рідину, а в сухому вигляді залишається нейтральною. Бар'єрна рідина виконує свою функцію завдяки меншій щільності ніж сеча. Відповідно вона створює поверхневу кулю, щоб нічого не сховалося.

Вибрати справді добрий пісуар нелегко. Необхідно врахувати безліч факторів, ознайомитись із продукцією кількох виробників, щоб прийняти рішення, яке вас повністю задовольнить. Найправильнішим рішенням, що буде звернутися за порадою до професіоналів, вони завжди проведуть вам більш широку консультацію та порівняння кількох моделей та допоможуть з вибором.

Схожі матеріали:
👁 775
Категорія: Прес-реліз
Теги: пісуари, біде, унітази, раковини, Кераміка для ванної кімнати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ