Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.03.2021

Державна програма «Доступна іпотека 7%»


Протягом 2021 року скористатися Програмою зможуть щонайменше 5 тисяч сімей.


Сьогодні відбулося підписання перших договорів між банками та позичальниками на отримання кредитів за Державною програмою «Доступна іпотека 7%».

Протягом 2021 року скористатися Програмою зможуть щонайменше 5 тисяч сімей. І це далеко не межа: за умови попиту і сприятливого ринку держава готова забезпечити право українців на доступне житло і в більших обсягах вже у поточному році.

Державна програма «Доступна іпотека 7%»

Переваги програми:
 
✔️ «Доступна іпотека 7%» дає можливість іпотечного кредитування навіть сім‘ям з відносно невисоким рівнем доходів. Часткову компенсацію % ставки за кредитом погасить держава.

✔️ Предметом іпотеки можуть бути як квартири, так і індивідуальні житлові будинки на первинному та вторинному ринках, введені в експлуатацію з 2018 року. З розрахунку 50м2 на одного громадянина або сім‘ю з двох осіб, та додатково 20м2 – на кожного наступного члена сім‘ї.

✔️ Максимальна сума іпотеки становитиме 2 млн. грн. А вартість предмета іпотеки – не більше 2,5 млн. грн.

✔️ Позичальником може стати будь-який повнолітній громадянин держави, вік якого на дату погашення кредиту не повинен перевищувати 70 років.

✔️ Позику можна взяти на строк до 20 років з мінімальною першою сумою внеску 15% вартості предмету іпотеки.

✔️ Для отримання іпотеки позичальнику достатньо звернутися з пакетом документів у будь-який з банків, які підписали з Фондом розвитку підприємництва договір про участь в програмі.

Нагадаємо, що 27 січня 2021 Постановою Уряду затверджено Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів, розроблений Мінфіном у відповідь на ініціативу Президента України.


Державна програма «Доступна іпотека 7%»

Державна програма «Доступна іпотека 7%»

Головна мета – це здешевлення вартості іпотечних кредитів для широкого кола громадян України. У перспективі – пожвавлення іпотечного ринку та стимулювання будівництва.

Схожі матеріали:
👁 816
Категорія: Соціальний захист
Теги: Доступна іпотека, іпотека, доступне житло




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ