Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.12.2023

Директори українських шкіл вказують на відчутний дефіцит навчальних матеріалів у закладах освіти


Брак навчальних матеріалів та їхня низька якість позначаються на якості освітнього процесу


дефіцит навчальних матеріалів у закладах освіти

Про це свідчать результати міжнародного дослідження PISA-2022, що проведене в Україні.

На думку керівників шкіл, опитаних у ході дослідження, брак навчальних ресурсів, до яких відносять підручники, комп'ютери, бібліотечні матеріали, лабораторії, позначається на якості освіти.

Також директори шкіл зазначають, що на освітньому процесі відчутно позначається неналежна якість засобів навчального призначення.

Показник нестачі навчальних матеріалів в Україні є значно вищим за показники всіх референтних країн з Україною країн (Грузії, Молдови, Словаччини, Польщі, Естонії, Болгарії), а також за середній показник для країн, у яких проводилось дослідження.

Якщо порівнювати дані лише України за два цикли проведення РІSА, помітно, що у 2018 році менше учнів навчалося в закладах, керівники яких повідомляли про низьку якість засобів навчального призначення. Так, різниця між попереднім циклом і циклом 2022 року становить 22 відсоткових пункти.

Окрім того, за чотири роки від часу попереднього дослідження на 14 відсоткових пунктів зросла кількість учнів, які навчаються в закладах, керівники яких наголошують на проблемі нестачі освітньої інфраструктури.

Автори Національного звіту PISA-2022 підкреслюють, що з об'єктивних причин питання фізичної інфраструктури (навчальних корпусів, майданчиків, систем опалення чи охолодження, освітлення) закладів освіти в Україні після повномасштабного вторгнення росії є масштабнішим і складнішим, ніж про нього запитували у РІSА, адже насамперед пов’язане тепер з наявністю чи відсутністю в школі безпечного укриття.

Схожі матеріали:
👁 242
Категорія: Шкільний екран
Теги: PISA в Україні




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ