Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.11.2018

Додаткова інформацію стосовно поділу доріг


Дороги між населеними пунктами, а отже і всі виїзди з міста, належать до категорії обласних доріг


Додаткова інформацію стосовно поділу доріг Реагуючи на досить бурхливе обговорення стану наших доріг, та щоб донести до громадян додаткову інформацію стосовно поділу доріг повідомляємо слідуюче.

Як вже зазначалося у дописі "Про ремонт доріг", міська рада за рахунок коштів бюджету громади має право ремонтувати лише дороги комунального значення. Сюди входять дороги як по місту, так і по селах громади.

Дороги між населеними пунктами, а отже і всі виїзди з міста, належать до категорії обласних доріг. Ці дороги передані на баланс Державного підприємства “Агенція місцевих доріг Полтавської області”.

Лише Агенція встановлює графік проведення ремонту та має право на проведення тендерних процедур.

Розгорнутий перелік цих доріг


Додаткова інформацію стосовно поділу доріг
 

Щодо комунальних доріг, а саме доріг по місту, то тут найболючішою проблемою є дорога по вулиці Євгена Гребінки. Як вже зазначалося у попередньому дописі, міською радою замовлена проектно-кошторисна документація на капітальний (не ямковий) ремонт, згідно якої сума робіт складає 11 млн. 642 тис. 689 грн.

Це значні кошти для бюджету ОТГ. Без залучення субвенцій провести капітальний ремонт автодорожнього покриття немає можливості. На даний час з бюджету ОТГ фінансується 27 установ.

Серед них шість загальноосвітніх шкіл, чотири дитячих садочки, три позашкільні заклади, в тому числі дитячо-юнацька спортивна школа, Спорткомплекс, міський та два сільських Будинки культури, міська та три сільських бібліотеки, музична школа. На співфінансуванні утримуються районні заклади охорони здоров”я та Гребінківський територіальний центр соціального обслуговування.

Не слід забувати і про виконання тридцяти Програм Гребінківської ОТГ по покращенню благоустрою, зовнішнього освітлення, соціального захисту тощо. Тому хочеться запевнити, що проблема доріг не відкладена “на потім”, і об`овязково буде вирішена.

Гребінківська міська об'єднана територіальна громада


Схожі матеріали:
👁 1045
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: дороги, Гребінківщина, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ