Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.03.2022

Дозволяти продаж міцного алкоголю поки що не будемо, – Дмитро Лунін


З 19 березня в регіоні дозволено продавати пиво та слабоалкогольні напої із вмістом спирту менше 5% всім, окрім військовослужбовців


продаж міцного алкоголю

Продаж міцного алкоголю на Полтавщині залишається під забороною. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, відповідаючи на запитання редакторів регіональних ЗМІ.

Проте з 19 березня в регіоні дозволено продавати пиво та слабоалкогольні напої із вмістом спирту менше 5% всім, окрім військовослужбовців та представників правоохоронних органів.
 
«На Полтавщині дозволено продавати пиво й слабоалкогольні напої. На міцніші – заборона. Це рішення Ради оборони області, ухвалене колегіально. Дозволяти продаж міцного алкоголю поки що не будемо. Насамперед із точки зору безпеки, й з огляду на економічний ефект, – розповів Дмитро Лунін. – В області немає потужних горілчаних виробництв, щоб для регіону їх робота була критичним питанням. Вивчали ситуацію з податковою службою.

Ті надходження від підприємств, які є в області, на рівні Полтавщини не суттєві, а ситуації, коли люди напідпитку можуть піддатися емоціям і щось накоїти, нам непотрібні. Тому зараз доцільності для такого рішення я не бачу. Якщо говоримо про споживчий кошик, то не придбавши алкогольний напій, можна ці кошти спрямувати на кориснішу продукцію, і це буде нормально для нашої економіки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичний фронт: 24 березня минає місяць незламності України

Нагадаємо, заборона на продаж алкогольних напоїв на Полтавщині запроваджена з 1 березня.

Схожі матеріали:
👁 490
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, алкоголь, продаж міцного алкоголю




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ