Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.03.2022

Знищення алкоголю на Полтавщині


За підсумками превентивних рейдів знищено понад 1,5 тисячі літрів самогону, самогонної закваски та десяток апаратів для її виготовлення.


Знищення алкоголю на Полтавщині

Від початку запровадження заборони на продаж алкоголю на Полтавщині (з 1 березня цього року) поліція виявила кілька десятків точок підпільного виготовлення спиртних напоїв (у тому числі завдяки інформації, яку повідомили громадяни).

За підсумками превентивних рейдів знищено понад 1,5 тисячі літрів самогону, самогонної закваски та десяток апаратів для її виготовлення.

Право на знищення спиртного обґрунтоване положеннями Законів України «Про введення воєнного стану», «Про правовий режим воєнного стану» та визначено наказом Полтавської обласної військової адміністрації «Про заборону продажу алкогольних напоїв та речовин вироблених на спиртовій основі» та рішенням Ради оборони області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині правоохоронці вилучили у підприємця понад 800 літрів алкогольної продукції (ВІДЕО)

Як зазначив Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, уведення повного табу на алкоголь під час війни – це виправданий захід, оскільки країні зараз потрібні сильні, адекватні, мужні громадяни з гострим розумом і тверезою свідомістю. Вилученню та негайному знищенню на місці підлягають як підакцизні товари, що всупереч забороні реалізуються суб’єктами господарювання, так і продукція кустарного виготовлення (зокрема, самогон).
 


Очільник обласної поліції наголосив:
 
«У воєнних реаліях алкоголь – це ще один підступний «ворог» для українців (окрім орди), а значить підлягає негайній ліквідації. Спиртне гальмує реакцію людини на зовнішні подразники (як приміром, сигнал тривоги або інформація про реальні ризики), що вкрай небезпечно в умовах бойових дій, як для самого споживача, так і його оточення. Окрім того, вживання спиртного може викликати проблеми з координацією та здоровим глуздом, зокрема спровокувати агресію чи панічний напад. Такі громадяни не можуть принести користь своїй Батьківщині, натомість можуть занапастити себе та інших людей, які самовіддано б'ються з ворогом.

Попереджаю всіх, хто прагне у важкий для країни час збагатитися на продажу алкоголю! Поліція діятиме жорстко та принципово, відповідно до умов воєнного стану. Згідно рішення ради оборони Полтавської області, весь вилучений у громадян та підприємців алкоголь та спиртовмісні напої будуть негайно знищені на місці».

Відділ комбінації поліції Полтавщини
(За матеріалами територіальних підрозділів поліції області)


Схожі матеріали:
👁 351
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, військова адміністрація, алкоголь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ