Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.01.2020

Фунгіцид Адепт БТ: характеристики, застосування


Епоксіконазол (120 г/л) повністю блокує формування ергостерину в клітинах грибкових мікроорганізмів


Адепт БТ трикомпонентний системний препарат з активною профілактичною та лікувальною дією. Випускається у формі концентрованої суспензії в 10-літрових ємностях. Діючими речовинами запису є епоксіконазол, тіофанат-метил та тебуконазол.

В Україні препарат зареєстрований для використання на пшениці та ячмені (озимі та ярові сорти) проте існує світовий досвід використання даного засобу на цукровому буряку та сої. Bizontech.ua пропонує придбати оригінальний фунгіцид Адепт БТ, а також інші ефективні ЗЗР відомих виробників, представлені в широкому асортименті.
 


Фунгіцид Адепт БТ
 

Основні характеристики

Системний фунгіцид комбінованої дії Адепт БТ з різними механізмами дії забезпечує швидкий та ефективний вплив на збудників хвороб призводячи до їх швидкого пригнічення та подальшої загибелі.

Висока ефективність та швидка дія зумовлена діючими речовинами, що містяться в його складі:
 

Епоксіконазол (120 г/л) повністю блокує формування ергостерину в клітинах грибкових мікроорганізмів призводячи до загибелі фітопатогена.
 

Тіофанат-метил (310 г/л) пригнічує формування росткових трубок при проростанні спор, придушуючи тим самим розвиток патогена.

Тебуконазол (70 г/л) швидко проникає в рослину через її асимілюючі частини і рівномірно розповсюджується її судинною системою, придушуючи синтез ергостерону у збудника хвороби, забезпечуючи пролонгованую дію препарату.

Саме така комбінація та концентрація діючих речовин надає розчину ряд переваг перед іншими засобами:

Повністю виключає формування резистентності патогенів за рахунок комбінованого складу.
 

Надійно та ефективно діє навіть в умовах понижених температур та високої вологості зовнішнього середовища.
 

Досить швидко проникає в рослину і зупиняє розвиток і розмноженні в ній збудника захворбвання.
 

Має оптимальну концентрацію діючих речовин, що обумовлює його низьку фітотоксичність (3-й клас токсичності за нормами ВООЗ).

Застосування

Робочий розчин засобу необхідно готувати у спеціально обладнаних місцях. Перед використанням необхідно підготувати оприскуюче устаткування:

  • перевірити робочий стан усіх систем оприскувача;
  • ретельно промити та висушити бак для приготування суміші, а також усі його частини, які контактуватимуть із розчином, включаючи трубопроводи та форсунки;
  • відрегулювати обладнання до заданого режиму перед початком робіт.

Суміш готують шляхом вливання необхідної кількості препарату в заповнений на третину чистою водою бак при ввімкненому змішуючому режимі. За декілька хвилин, після повного розчинення препарату у воді рідину додають в ємність до необхідного об'єму.
 

Рекомендовано обробляти культури під час вегетаційного періоду, дотримуючись встановлених виробником норм внесення. Максимальної ефективності від застосування Адепт БТ можна досягти при профілактичному використанні засобу, а також при його застосуванні на ранніх стадіях розвитку хвороби. Робоча швидкість оприскуючого агрегата при обробці культур має встановлюватись у межах 7-10 км/год.
 

Обов'язковою вимогою є забезпечення суцільного покриття усієї площі насаджень та рівномірне змочування рослин під час обробки їх даним фунгіцидом.
 

Забороняється проводити роботи у вітряну погоду (швидкість більша за 3-4 м/с).
 

Оптимальна температура при якій буде забезпечена найбільша ефективність препарату встановлена виробником у межах 12-22 °С.
 

Випадання опадів більше ніж через годину після використання препарату не впливає на його біологічну ефективність.
 

Захисна дія засобу підтримується протягом 3-6 тижнів і залежить від збудника хвороби, проти якого застосовувався парепарат.
 

Збирання врожаю можливе через три тижні після останньої обробки. Механізовані роботи на оброблених ділянках можна проводити через три доби.
 

За необхідності АДЕПТ БТ може бути використаний у бакових сумішах з більшістю зареєстрованих пестицидів, проте в кожному конкретному випадку необхідно проводити пробне змішування, щоб уникнути небажаних хімічних реакцій.



Схожі матеріали:
👁 1619
Категорія: Прес-реліз
Теги: Епоксіконазол, Тіофанат-метил, характеристики, Фунгіцид Адепт БТ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ