Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.07.2022

GeForce RTX 4070 до 2 разів швидше GeForce RTX 3090 – інсайдер розкрив швидкість флагманів NVIDIA


Експерти вважають, що чутки про неймовірну ненажерливість графічних чіпів наступного покоління були вірними


NVIDIA

Багато наших читачів чекають виходу графічних чіпів NVIDIA наступного покоління. Комічність ситуації в тому, що є геймери, які сидять в очікуванні дива вже понад два роки. Пам'ятайте, як нам у 2020 році обіцяли низькі ціни, високу продуктивність та ігри у дозволі 4К для кожного.

Здавалося, що потрібно лише купити відповідний монітор, як це вже стане нашим. Ось тільки натомість ми стали свідками криптолихоманки, яка тривала більше року. Сьогодні ціни у багатьох країнах повернулися до рекомендованих. Цілком можливо, що вихід наступного покоління позначиться позитивно на цінах на поточне покоління, ну а поки саме час поговорити про цікаву витік від популярного інсайдера Kopite.

Нещодавно він публікував результати тесту еталонної моделі GeForce RTX 4090 в бенчмарку 3DMark TimeSpy Extreme. Повідомлялося, що відеокарта набирає 19 000 балів, що майже в 2 рази більше, ніж пропонує GeForce RTX 3090. видає неймовірні 15 тисяч балів, тоді як другий – 10 000 балів. Із цього можна зробити кілька висновків:
  • Відеокарта GeForce RTX 4070 виявиться рівна за продуктивністю GeForce RTX 3090. Якщо враховувати відомі нам технічні характеристики даного графічного чіпа, то такий результат здається неймовірним, але про це ми поговоримо нижче.
  • Що стосується GeForce RTX 4080, то вона рівно в 2 рази швидше за GeForce RTX 3080, а значить знову підтверджуються чутки про те, що нас чекає дворазове зростання продуктивності в серії Ada Lovelace.
Інсайдер зазначає, що NVIDIA анонсує відразу всі три графічні чіпи, а ось реліз відбудеться не раніше жовтня. При цьому підкорювати вершини тестів першим вирушить флагман – GeForce RTX 4090. Щодо інших графічних чіпів, то вони вийдуть у 4 кварталі, але точних термінів поки що немає. Але вся ця інформація буде неповною без розуміння того, що взагалі являють собою всі три відеокарти.
 
GeForce RTX 4090. Флагман претендує на гігантський кристал площею понад 600 мм, що складається з 16384 ядер CUDA. Інсайдери відзначають, що буде і більше, але повноцінний GPU дістанеться іншому продукту, який вийде 2023 року. По відеопам'яті змін не передбачається, а швидкість її становитиме 21 Гбіт/с. Теплопакет не перевищить 450 Вт, а тактова частота, незважаючи на обіцянки, не вийде за межі 2500 МГц.

GeForce RTX 4080. Тут на нас чекає перше розчарування, адже замість 384-бітної або хоча б 320-бітної шини ми отримуємо жалюгідні 256 біт. Відеопам'яті підвезуть більше ніж у поточному поколінні (16 Гб), а потужність не перевищить 420 Вт.

GeForce RTX 4070. Ця відеокарта виглядає несерйозно. У нас є великі сумніви, що графічний чіп з 10 Гб відеопам'яті та 160-бітною шиною здатний на рівних змагатися з GeForce RTX 3090. Можливо, на нас чекають архітектурні прориви та використання просунутого 5-нм технологічного процесу, але фізику обдурити неможливо. Для досягнення таких результатів потрібні роки та унікальні інженерні розробки.

Експерти вважають, що чутки про неймовірну ненажерливість графічних чіпів наступного покоління були вірними. Судячи з усього, вгамувати апетити GeForce RTX 4080 вдалося тільки після обрізки шини до 256 біт, а GeForce RTX 4070 вмістити в 300 Вт тільки з 160-бітною шиною. Якщо судити за опублікованими даними, це ніяк не вплине на кінцевий результат, адже кількість балів видається вражаючим. У той же час все це може бути черговою порцією фейків. У серпні очікується позачергова прес-конференція, у рамках якої Дженсен Хуанг розповість про нове покоління графічних чіпів. А поки що залишається тільки чекати.

Схожі матеріали:
👁 644
Категорія: Технології
Теги: графічний чіп, NVIDIA, GeForce RTX




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ