Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.02.2024

Hitachi та ABB представили повністю електричний 244-тонний прототип самоскида


Інженери компаній ABB та Hitachi придумали повітряне підключення до електромережі у вигляді «візка»


Електричний 244-тонний прототип самоскида

Компанії Hitachi Construction Machinery та ABB Traction завершили створення потужного, повністю електричного самоскида для екстремальних умов експлуатації.

План з перекладу дизельних кар'єрних самоскидів Hitachi потужністю 2500 к.с. EH4000 вантажопідйомністю 244 тонни на електричний привід був спочатку оголошений ще в 2021 році, коли компанія ABB подивилася на будмайданчик з незвичайної точки зору, йшлося про управління енергією, необхідною для виконання роботи. Інженери компаній ABB та Hitachi придумали повітряне підключення до електромережі у вигляді «візка», яке допоможе вивозити важкі самоскиди з шахти, а також використати власну масу самоскида для відновлення енергії від рекуперативного гальмування під час руху.


Електричний 244-тонний прототип самоскида
 

Комбіноване енергетичне рішення «візка» та гравітації дозволить електровантажівкам виконувати роботу потужністю в мегавати без необхідності використання масивних акумуляторних блоків потужністю в мегават-годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Aselsan продемонструвала ракетно-артилерійський комплекс GÜRZ для протидії повітряним загрозам

«Проект не лише допомагає вирішити проблеми, пов'язані з електрифікацією самоскидів, а й сприяє створенню низьковуглецевого світу за рахунок скорочення викидів парникових газів. Ми з нетерпінням чекаємо на можливість побачити, як прототип доведе свою ефективність», - повідомив Фабіана Кавальканте, керівник підрозділу Mobile e-Power компанії ABB Traction.
 
Електричний 244-тонний прототип самоскида
 

Прототип, який завершив заводські випробування Hitachi, вже відправлено на мідно-золоту копальню Кансанші в Африці. Після прибуття він завершить програму остаточних випробувань з метою завершення нової специфікації складання.

Схожі матеріали:
👁 161
Категорія: Технології
Теги: електротранспорт, електрична вантажівка, самоскид




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ