Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.01.2015

Крадіжка кришки каналізаційного люку може коштувати людині життя


Відсутність кришок на колодязях каналізаційних становить небезпеку


Крадіжка кришки каналізаційного люку може коштувати людині життяВідсутність кришок на колодязях каналізаційних чи водопровідних мереж становить небезпеку для мешканців міста, а у випадку крадіжки – передбачає кримінальну відповідальність.

Так, у 2014 році до правоохоронних органів міста Полтава надійшло десятки заяв за фактом крадіжки каналізаційних люків. Було відкрито ряд кримінальних проваджень.

Слід зазначити, що згідно статті 185 Кримінального кодексу України за крадіжку кришок люків передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі терміном від одного до трьох років, в залежності від розміру завданого збитку.

Крім того, у січні 2011 року, у зв’язку зі збільшенням фактів крадіжок кришок люків, що часто призводить до нещасних випадків, Кримінальний Кодекс був доповнений статтею 270-1, яка передбачає суворіше покарання такого виду злочину.

Відповідно до п. 3 цієї статті, умисне пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, що спричинило майнову шкоду на суму, яка в триста і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або стало причиною загрози для здоров’я людини, її загибелі, карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Як свідчить міліцейська практика, викрадені кришки особи здають до металоприймальних пунктів. Нині у обласному центрі правоохоронцями проводиться активна робота щодо викриття нелегальних пунктів прийому металобрухту, власники яких не дотримуються ліцензійних умов, грубо порушують вимоги чинного законодавства та нормативних актів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто хвилюватись пенсіонерам через нове оподаткування пенсій?

Також міліціонери проводять рейди, під час яких перевіряють пункти прийому металу на предмет виявлення крадених люків або їх частин.

Якщо такі факти будуть виявлені, відносно власника буде відкрито кримінальне провадження за статтею 213 «Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом» Кримінального кодексу України. Міра покарання – до трьох років позбавлення волі.

Шановні громадяни! Міліція звертається з проханням інформувати щодо крадіжок каналізаційних люків та функціонування нелегальних пунктів прийому металобрухту у вашому мікрорайоні. Конфіденційність гарантовано!
ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 926
Категорія: Актуально
Теги: кришка, колодязь каналізаційний, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ