Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.04.2013

Легендарні собаки розкрили сотні тяжких злочинів


14 років Осман віддано прослужив органам МВС і, тяжко сумуючи за загиблим господарем, пішов із життя минулого року


Легендарні собаки розкрили сотні тяжких злочинів

На службових рахунках полтавських «мухтарів» – розкриття резонансних убивств, грабежів, виявлення партій наркотиків та вогнепальної зброї.

– Це був неймовірно обдарований пес. Такого таланту відчувати злочини нюхом важко пригадати серед усіх собак за всю історію нашого кінологічного центру. Його господар і бойовий товариш – нині покійний підполковник міліції Віктор Железняк – купив Османа за кордоном за власні кошти.

Говорив, що коли побачив, лишити вже не зміг, – розповідає Андрій Смолінський, начальник кінологічного центру, підпорядкованого управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області. – Вони були разом десять років. Брали участь у миротворчих місіях у Косово. Ця тварина стала легендою.

14 років Осман віддано прослужив органам МВС і, тяжко сумуючи за загиблим господарем, пішов із життя минулого року.

30 січня 2011-го підполковник Віктор Железняк трагічно загинув в автокатастрофі. Осман чекав на свого господаря щодня, відмовлявся від їжі і страшенно вив ночами, згадують кінологи.

Колеги підрозділу, де Віктор Железняк працював на посаді начальника з 2005 року, на фасадній стороні приміщення торік відкрили йому меморіальну дошку. А Османа, фотографії із зображенням якого прикрашають стіни музею в Полтавському кінологічному центрі, тут вважають гордістю.

Кінологічний центр Полтавської обласної міліції – один із кращих серед таких підрозділів в Україні. Сьогодні тут на службі 32 собаки: німецькі й бельгійські вівчарки, лабрадори та спаніелі, які допомагають у розшуку по слідах, патрульно-розшуковій, конвойній, вартовій службах, пошуку людей у завалах, вибухівки, вогнепальної зброї та наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенська ОДПІ: Процес успішного отримання інформації

Тепер серед чотирилапих кінологічного центру є новий герой – німецька вівчарка Сімба-Легенхофт.

– Ми разом уже шість із половиною років, від часу її народження і мого приходу на службу в міліцію, – розповідає 27-річний молодший інспектор-кінолог групи-організації кінологічного центру Сергій Сістряк. – Вона заробила мені медаль першого ступеня за бездоганну роботу в органах внутрішніх справ, вийшовши на слід жорстокого вбивці.

Сімба допомогла своєму господарю в розкритті не одного десятка тяжких злочинів. Має медалі та грамоти. Вірна і віддана своєму господарю. Вирізняється з-поміж інших собак кінологічного центру своїм особливим характером.

– Я із самого початку бачив, що це «дівчинка з перцем». Вона страшенно ревнива. Якщо побачить, що я погладив якусь іншу собаку – кінець тій. Зупинити Сімбу в помсті дуже важко. А ще краще не засинати з нею в одній кімнаті – вона дуже хропе, – усміхається Сергій.

Полтавський кінологічний центр співпрацює також з волонтерами. Не один чотирилапий завдяки цій співпраці знайшов собі господаря і дах над головою. Серед безлічі таких – велетенський пес Умка, якого міліціонери залишили в кінологічному центрі.

Олена БУРЯК?
"Події та коментарі"


Схожі матеріали:
👁 1376
Категорія: Актуально
Теги: собака, осман, Полтавська область, вівчарка, міліція, наркотики, Кінологічний центр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ