Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.09.2016

Лубенська ОДПІ: Отримати податкову знижку можна до кінця року


Підставою для отримання податкової знижки на навчання, є наявність відповідних платіжних та розрахункових документів


Лубенська ОДПІ: Отримати податкову знижку можна до кінця рокуНайбільш поширеними витратами, що дозволені включатися до податкової знижки є сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації  вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти.

Податкова знижка може бути надана тільки резиденту, що має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту-фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має про це відмітку у паспорті.

Підставою для отримання податкової знижки на навчання, є наявність відповідних платіжних та розрахункових документів - квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери; договір з навчальним закладом; довідка про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім'ї першого ступеня споріднення).

Як зазначив начальник Лубенської ОДПІ Олександр Коломієць, громадяни, які хочуть повернути частину сплаченого протягом 2015 року податку на доходи фізичних осіб, тобто мають право на податкову знижку - можуть подати відповідну декларацію до 31 грудня 2016 року. Для цього необхідно звернутись до територіального органу Державної фіскальної служби і заповнити та подати декларацію про майновий стан та доходи. Якщо платник податків у поточному році не скористається правом на нарахування податкової знижки за 2015 рік, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

За практичною допомогою щодо заповнення звітних документів та консультацією з питань отримання податкової знижки громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників Лубенської ОДПІ та відділень або зателефонувати до  Контакт-центру ДФС за телефонним номером 0-800-501-007.
 
Сектор  організації роботи Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 1046
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: податкова знижка, товарний чек, документи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ