Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

На сніговій передовій


Цьогорічна зима, яку так довго чекали, нарешті прийшла у всій своїй красі.


На сніговій передовійЦьогорічна зима, яку так довго чекали, нарешті прийшла у всій своїй красі. Але в той же час із сріблястим снігом і студеним морозом прийшли тривожні будні для жителів населених пунктів.

Мешканці громади Сербинівської сільської ради ще не забули ті часи, коли були повністю відрізані сніговими заметами від районного центру та всіх навколишніх сіл. Зробивши висновки з минулого, підготувались і чекали на сніги вже не з тим страхом, що був раніше.

Дякуючи керівництву СТОВ ЗК "Хоре", які підготували трактор -бульдозер МТЗ- 82, на якому молоді, але вже досвідчені механізатори, брати - Микола та Олександр Піщимки, вже з першого дня снігопадів стали до роботи з розчистки населених пунктів. Але природа, ніби в доказ своєї переваги над людиною, принесла 18 січня таку кількість снігу, що навіть, не зупиняючи техніку ні в день, ні в ночі, не змогли залишити проїзними дороги села.

І тут як завжди, не залишився байдужим і прийшов на допомогу голова СФГ "Україна", депутат районної ради С. І. Іванюта, надавши на боротьбу з стихією важкий бульдозер на гусеничному ходу. На якому високодосвідчений тракторист, професіонал Анатолій Грицкевич, майже за день роботи звільнив з снігового полону жителів с. Саївка, вулиць Садова та Польова.

Але на цьому роботи не закінчилися, С. І. Іванюта з розумінням віднісся на ще одне моє прохання та звернення голови села Степанівка Драбівського району Черкаської області, що межує з нашим населеним пунктом. Він відправив бульдозер, уже під управлінням ще одного свого досвідченого механізатора Миколи Сергієнка на "дорогу життя", як жартома називають її місцеві, що з'єднує наші населені пункти із станцією Мар'янівка, через яку курсують електропотяги до столиці, де працює велика кількість наших односельців.

Там, разом з екіпажем братів Піщимків, і ще одного трактора-бульдозера, під управлінням Івана Лисенка, що прибув з села Погреби з центрального відділку СТОВ ЗК "Хорс", розпочали новий бій з сніговою фортецею. Всю ніч, цілих 12 годин, не зупиняючись ні на мить, при пронизливому вітрі та 15 градусному морозі, пробивали, в прямому розумінні цього слова, дорогу, по якій вже о 6 годині ранку односельці та жителі сіл Степанівка та Погреби, змогли безперешкодно дістатися станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада розгляне проект закону щодо регулювання ціни на молоко

Тож, від себе особисто та громади села Сербинівка, хочу подякувати та побажати згаданим працівникам міцного здоров'я, радості в їхніх родинах та здійснення всіх заповітних мрій. А керівникам від щирого серця бажаємо, щоб цей сніг, який завжди є радістю для хліборобів, приніс плідні врожаї на ваших нивах, майбутнього вам процвітання, добробуту вашим родинам та, звісно ж, міцного здоров'я. Маю надію, що маючи таких партнерів, наші села будуть міцніть та розвиватися!

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 975
Категорія: Актуально
Теги: сніг, Саївка, зима, Сербинівка, Бульдозер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ