Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

Верховна Рада розгляне проект закону щодо регулювання ціни на молоко


Нині переробники рідко кому платять більше трьох гривень, через що селянам невигідно утримувати худобу


Тарас КутовийКомітет з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму засіданні розглянув законопроект № 2089, який пропонує механізм регулювання закупівельної ціни на молоко, яке переробники скуповують у населення. І хоча представники комітету схвалили цей документ, за словами голови комітету, народного депутата Тараса Кутового, остаточну його долю будуть вирішувати у залі Верховної Ради, куди проект направлять на друге читання У законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села» автори пропонують закріпити граничну мінімальну вартість літру молока, яке закуповують у населення, на рівні чотирьох гривень.

Регулювати це питання, відповідно до документа, буде Кабінет Міністрів України. Нині переробники рідко кому платять більше трьох гривень, через що селянам невигідно утримувати худобу. — Питання вартості молока я піднімав у парламенті неодноразово.

І щоразу воно наражалося на спротив. У першому читанні підтримав цей законопроект, проголосувавши за нього. Але очевидно, що у ньому є недоліки, тож ми дещо доопрацювали його, підготувавши до другого читання, врахувавши частину пропонованих поправок.

Зокрема у тій частині, де пропонується формула обрахунку мінімальної вартості літра молока, — розповів Тарас Кутовий. Ненормальним є той факт, що закупівельна ціна на молоко в рази менша, аніж вартість пляшки води в магазині. У рамках своєї депутатської діяльності Тарас Кутовий  докладає усіх зусиль, аби виправити цю ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта відкрила конкурс на кращу поштову марку України-2015

Тож, даний законопроект — лише один із фрагментів бачення того, як це можна зробити. У дискусії, що виникла в процесі обговорення цього документа, депутати наголошували на необхідності підвищення якості молока, що особливо актуально у розрізі прийнятих законів щодо підвищення якості вітчизняної продукції у відповідності до норм європейського законодавства.

Вирішення цього питання, зокрема, може полягати у створенні молочних кооперативів. Як показує практика, власники корів у тих селах, де діють кооперативи, отримують більше коштів за здане молоко, оскільки воно вищого гатунку. Зрештою, останнє слово скаже парламент, коли проект закону потрапить на розгляд до сесійної зали.
 

Схожі матеріали:
👁 1033
Категорія: Актуально
Теги: Тарас Кутовий, верховна рада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ