Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.05.2022

Новий «сонячний літак» може залишатися у повітрі цілий рік без посадки


Літак зможе залишатися в повітрі цілий рік і служити першим у світі комерційно життєздатним псевдосупутником.


сонячний літак

У 2021 році ВМС США розробили спільно з аерокосмічною компанією Skydweller безпілотний літак, який завдяки великим крилам з сонячними елементами здатний залишатися в повітрі протягом 90 днів без необхідності приземлятися.

І ось фірма отримала контракт на 14 мільйонів доларів з Відділом оборонних інновацій (DIU) спільно з ВМС США на просування та інтеграцію технологій на підтримку розробки Skydweller та збільшення періоду перебування літака у повітрі.

«Наступний розвиток безпілотних літальних апаратів для вирішення завдань урядового зондування та моніторингу наступного покоління має вирішальне значення для національної безпеки. Ця співпраця прискорить розробку нашої платформи, надавши життєздатне, вуглецево-нейтральне рішення, яке значно розширить можливості літаків», - сказав генеральний директор доктор Роберт Міллер.
 
«Цей контракт дозволяє Skydweller задовольняти поточні потреби наших бойових командувань, створюючи безпілотні повітряні системи військового рівня, які можуть безпечно і надійно працювати з рекордною тривалістю в різних умовах довкілля, що змінюються», - додав Міллер.

Також Міллер повідомив, що літак зможе залишатися в повітрі цілий рік і служити першим у світі комерційно життєздатним псевдосупутником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак майбутнього буде електричним, екологічно чистим і зможе літати на великі відстані

"Псевдосупутник - це літальний апарат, який залишається в повітрі, скажімо, невизначено довгий час", - пояснив Міллер. «Це означає 90 днів – можливо, рік. І тому він може робити практично все, що ви можете уявити, на що здатний супутник». А оскільки літак може повернутись на Землю, коли того побажають його оператори, він не створить проблеми з космічним сміттям, з яким сьогодні стикається більшість супутників.

Більше того, Міллер та його команда спроектували літак так, щоб він міг літати автономно, як дрон. Там є пілот для безпеки, але не за потребою. Міллер сподівається, що літак може бути розгорнутий уже 2023 року.

Схожі матеріали:
👁 310
Категорія: Технології
Теги: безпілотний літак, ВМС США, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ