Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.02.2022

«Російський Ілон Маск» розробляє трансконтинентальний вантажний безпілотник, що працює на водні


При польоті високо в мезосфері гіперплан вироблятиме «в 10 разів менше» звукового удару


Трансконтинентальний вантажний безпілотник

Підприємець Михайло Коркорич, якого його піар-команда назвала "Російський Ілон Маск", каже, що його компанія Destinus будує трансконтинентальний вантажний безпілотник з нульовим рівнем викидів, що працює на водні, здатний розвивати гіперзвукову крейсерську швидкість 15 Маха.

За словами Destinus, "поєднує в собі технологічні досягнення космічного літака з простою фізикою планера, щоб створити транспортний засіб, що відповідає вимогам гіперпов'язаного світу", який доставлятиме вантажі між Європою та Австралією всього за пару годин на чистому водневому паливі.

Повністю автономний гіперплан повинен злітати зі звичайних злітно-посадкових смуг аеропорту та повільно летіти до узбережжя, перш ніж розігнатися до надзвукової швидкості. Коркорич пояснив, що це буде зроблено з використанням повітряного турбореактивного двигуна першого ступеня.


Трансконтинентальний вантажний безпілотник
 

Потім він запустить свій другий ступінь, ракетний двигун, щоб розігнатися до гіперзвукової швидкості від 13 до 15 Маха на висотах понад 50 км, де опір повітря значно менший.

«Якщо ви хочете перемістити щось з одного місця на Землі до іншого місця на Землі, вам потрібно витратити енергію в декількох напрямках. По-перше, вам потрібно подолати гравітацію, доки ви тримаєте літак у повітрі. Тож довше означає більше гравітаційних втрат. Другий – проти тертя повітря, а третій – для вашої максимальної швидкості кінетичної енергії», – сказав Коркорич.

Так, нам потрібно розігнати наш апарат до дуже великої швидкості за допомогою ракетного двигуна. Тому нам потрібно витратити більше енергії на розгін. Але оскільки ми летимо в 10 разів швидше, і тому що ми летимо на дуже високих висотах… там, де повітря в 10 разів менше, ніж на висоті 10 км, наші гравітаційні та аеродинамічні втрати надзвичайно малі. Тож загалом усе стає дуже привабливим. Насправді ми можемо переміщати речі звідси на інший континент. дешевше, ніж звичайні літаки. Звучить дивно, але це не так, ми просто витрачаємо на це менше енергії», - уточнив він.

Трансконтинентальний вантажний безпілотник
 

Коркорич каже, що одним із ключових кроків буде розробка ракетного двигуна, який «багаторазового використання, як реактивний двигун», а також системи водневого охолодження, яка може запобігти плавленню конструкції літака під «десятками мегават на квадратний метр» тепла, яке виробляють гіперзвукові транспортні засоби. Проштовхуючи повітря навіть з низькою щільністю на великих висотах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електромобіль Fresco XL має запас ходу 1000 км та забезпечить будинок резервним електроживленням

План полягає в тому, щоб розпочати перевезення термінових та цінних вантажів: медичних доставок, захищених документів, критичних частин інфраструктури. За словами Коркорича, при польоті високо в мезосфері гіперплан вироблятиме «в 10 разів менше» звукового удару.

Компанія Destinus відкрила чотири офіси в Іспанії, Франції, Швейцарії та Німеччині та залучила досить пристойний капітал. Компанія заявила, що вже запустила свій перший прототип під назвою Jungfrau та представила його у відео. Випробувальний політ, завершений неподалік Мюнхена, тривав п'ять хвилин і був зосереджений на тому, «як гіперзвукова аеродинамічна форма працюватиме на низьких швидкостях під час критичних фаз зльоту та посадки». Таким чином, Jungfrau, "розміром з автомобіль", підтримував швидкість нижче 150 км/год і літав нижче 20 м. "Наступний прототип буде готовий вже у 2022 році, і він буде розміром з автобус".
 


Схожі матеріали:
👁 578
Категорія: Технології
Теги: космічний літак, літак, гіперзвуковий літак, безпілотний літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ