Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.07.2023

Гіперзвуковий літак Stargazer буде поєднувати в собі реактивний і ракетний двигуни, і розвивати швидкість 9 Маха


Stargazer розробив нову конструкцію хвильового райдера, яка дозволяє їх літакам літати ефективніше


Гіперзвуковий літак Stargazer

Засновники Venus Aerospace Сессі Дагглбі та Ендрю Дагглбі розповіли про створюваний гіперзвуковий літак Stargazer: запланована швидкість 9 Маха, нове судно має перевозити 12 пасажирів із Сан-Франциско до Токіо всього за одну годину. Це в одинадцять разів швидше, ніж звичайний далекомагістральний рейс.

Новий літак зможе розвивати на далеких рейсах швидкість понад 11 105 км на годину, що скоротить час у дорозі у всьому світі. Щоб уявити це у перспективі, Concorde міг розвивати максимальну швидкість 2 Махи або 2470 км на годину. Генеральний директор Venus Aerospace Сассі Дагглбі та головний технічний директор Ендрю Дагглбі сказали, що це буде досягнуто за рахунок об'єднання реактивних та ракетних двигунів.

Stargazer злітатиме, як звичайний реактивний лайнер, з використанням реактивних двигунів, а потім переключиться на ракетні двигуни, коли буде віддалений від населених пунктів. Потім ракетний двигун дозволить літаку досягти крейсерської висоти 51 816 метрів на гіперзвуковій швидкості. Це більш ніж у чотири рази вище, ніж зазвичай здійснюють сьогодні рейси більшість реактивних лайнерів. На такій висоті пасажири могли б насолоджуватися видом на кривизну Землі та отримувати чудові краєвиди на космос.

Однак це буде непросто, і Venus Aerospace має ще багато можливостей для досягнення цього амбітного бачення майбутніх подорожей. Їм потрібно буде спиратися на існуючі технології і, що важливіше, розробляти нові з нуля. Одним з примітних прикладів є те, що вони назвали «першим у світі рідинним ракетним двигуном з детонацією, що обертається» або RDRE.

Гіперзвуковий літак Stargazer
 

Ракетні двигуни часто краще реактивних двигунів через їх чудові характеристики на великих висотах. Це тому, що вони не покладаються на зовнішній кисень, який стає тоншим на висоті 52 км.

За словами Дагглбі, RDRE (ракетний двигун) створює більшу температуру і тиск, ніж традиційні ракетні двигуни, через вищу швидкість горіння, що призводить до збільшення тяги при меншому споживанні палива. "Ми повинні подолати неймовірну кількість перешкод", - сказала Сассі Дагглбі. "Ми просто робимо крок за кроком, і команда продовжує добиватися неймовірного прогресу, і ми досягаємо віх, яких хочемо досягти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий реактивний безпілотник зможе знищувати літаки-винищувачі супротивника

Ендрю сказав, що Stargazer нестиме «своєрідне рідке повітря» для живлення ракетних двигунів. Минулого року Venus досягла важливої віхи, створивши «рідке паливо, що зберігається при кімнатній температурі», яке можна використовувати в RDRE. Це новаторське досягнення забезпечило необхідні технічні знання та розробку для переходу до наступних етапів розробки та льотних випробувань.


Гіперзвуковий літак Stargazer
 

Stargazer розробив нову конструкцію хвильового райдера, яка дозволяє їх літакам літати ефективніше. Цей режим польоту з розгінним ковзанням дозволяє реактивному літаку літати на ударних хвилях, створюваних гіперзвуковими швидкостями.

За словами Ендрю, Venus в даний час проводить випробування двигунів з Airbus Ventures як інвестор. Очікується, що найближчим часом його буде інтегровано в безпілотник для подальшого розвитку.

 


Схожі матеріали:
👁 323
Категорія: Технології
Теги: гіперзвуковий літак, літак, пасажирський літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ