Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.12.2016

Особливим дітям — особлива турбота і подарунки до свят


У Майорщині та Яхниках разом навчається майже дві сотні дітей, більшість із яких мають проблеми зі здоров’ям


Особливим дітям — особлива турбота і подарунки до свят Світлішим і радіснішим день Святого Миколая для вихованців двох інтернатів вирішила зробити родина Тараса Кутового, міністра аграрної політики та продовольства.

До спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів у Майорщині Гребінківського та Яхниках Лохвицького району напередодні свята було передано солодощі та матеріали для творчості.

У Майорщині діти якраз готувалися прикрашати класи – вирізали витинанки зимової тематики. Гостям тут зраділи – школярі понад усе прагнули поспілкуватися, дізнатися, хто та звідки до них приїхав.

Підлітки розказували, як проводять свій час у вихідний – частина поїхала додому до батьків та опікунів, а решта разом із вихователями та викладачами натхненно працювала над створенням святкового настрою. Кожна дитина отримала пряники від Миколая, для малечі також привезли солодощі, фрукти й, звісно ж, фарби, олівці, фломастери та альбоми.

Яхники зустрічали гостей тихою годиною, тому свої подарунки діти отримали як годиться за традицією – ранком понеділка, знайшовши під подушкою. Кілька старших дівчат розповіли про зимові розваги – для них облаштовано гірку – лижний спуск, куди приходять покататися також інші мешканці села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині «Батьківщина» привітала вихованців школи-інтернату

Крім того, старші хлопці тут займаються футболом – кілька їх якраз поїхали на тренування до Лохвиці. – Нам із сестрою Ганнусею, яка взяла на себе підготовку подарунків, дуже хотілося подарувати настрій цим дітям. Щоб вони відчули у свято присутність дива, усміхнулися і мали гарний день. Усі наші діти, а чужих дітей просто не буває, заслуговують бути щасливими.

Наша місія, як дорослих – максимально сприяти в цьому і допомагати їм стати на ноги, виразити себе, творити, рости хорошими й добрими людьми, – говорить Тарас Кутовий. У Майорщині та Яхниках разом навчається майже дві сотні дітей, більшість із яких мають проблеми зі здоров’ям або виростали в складних умовах.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 912
Категорія: Актуально
Теги: Тарас Кутовий, Майорщина, школа-інтернат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ