Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.09.2013

Підпільні мільйонери платитимуть податки


Менш ніж через рік в Україні може значно пожвавитися видача кредитів


Підпільні мільйонери платитимуть податки

Менш ніж через рік в Україні може значно пожвавитися видача кредитів, зокрема іпотечних. Не є таємницею, що через низькі офіційні зарплати багатьом мешканцям Гребінківщини банки змушені відмовляти в позиках як на житло та автомобілі, так і на ремонт квартир.

На думку експертів фінансового ринку, ситуація може радикально змінитися вже у 2014 році, після впровадження в країні загального декларування доходів. Справа в тому, що громадяни, які задекларують свої доходи, значно підвищать свою "надійність як позичальника" на погляд будь-якого банкіра. Клієнту з солідним "білим" заробітком в будь-якому банку завжди раді

Аналітики впевнені, що, після впровадження обов’язкового декларування доходів, бюджети зростуть щонайменше вдвічі від податку на прибуток фізичних осіб. Зрозуміло, відбудеться це насамперед за рахунок олігархів та інших великих орударів бізнесу, які зараз приховують своє майно і прибутки від оподаткування. А таких підпільних мільйонерів, повірте, чимало як у нашому районі, так і загалом по Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України, за підсумками попередньої кампанії з декларування доходів і майна, в країні вже нарахували близько 4 000 мільйонерів. їхні загальні статки склали 24 мільярди гривень. Серед них четверо задекларували доходи у розмірі понад мільярд гривень.

Не треба бути соціологом чи фінансистом, щоб розуміти: насправді дуже заможних громадян в країні значно більше. Просто далеко не всі вони хочуть офіційно демонструвати свої доходи, платити податки Не сплачуючи, вони збіднюють бюджет і фактично обкрадають своїх співгромадян.

У законопроекті планується врахувати, що загальному декларуванню підлягатимуть лише ті громадяни, які мають два та більше джерел доходу.

"Заповнювати декларацію буде той, хто має кілька джерел доходів. Якщо пенсіонер отримує лише пенсію, то у нього не буде потреби що-небудь заповнювати"", - цитує слова міністра доходів і зборів України Олександра Клименка інтернет-портал Financial Worknet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обчислення та сплата збору за першу реєстрацію транспортного засобу

Важливо зрозуміти і те, що тільки багатий, наповнений держбюджет дозволить продовжувати політику значного зниження податкового тиску на дрібний та середній бізнес. А це сприятиме виходу вітчизняної економіки з тіні, легалізації зарплат, стабільному підвищенню пенсій, стипендій та багатьох інших соцвиплат.

Нагадаємо, законопроект про обов'язкове декларування доходів вже розробляється із залученням найкращих фахівців світових консалтингових компаній. Передбачається, що найближчим часом його буде подано до Верховної Ради і розглянуто на одному з перших засідань восени.

Схожі матеріали:
👁 1343
Категорія: Актуально
Теги: мільйонери, кредит, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ