Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.02.2022

Підсумки 18 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання


На початку засідання затвердили ряд розпоряджень міського голови про надання матеріальних допомог окремим незахищеним категоріям населення та породілл


26 січня 2022 року під головуванням міського голови Віталія Колісніченка відбулося пленарне засідання 18 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання.

На початку засідання затвердили ряд розпоряджень міського голови про надання матеріальних допомог окремим незахищеним категоріям населення та породіллям, прийнятих у міжсесійний період. Далі прийнято ряд рішень стосовно комунального майна, а також внесено зміни до бюджету громади на 2021 рік та Програми соціально-економічного розвитку на2022-2026 роки.

Підсумки 18 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання
 

Пленарне засідання сесії міської ради продовжилось розглядом Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Гребінківської громади. Відповідно до вимог чинного законодавства, громадське обговорення проводиться з метою залучення громадян до участі в обговоренні кандидатури старости, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про кандидатуру старости, забезпечення гласності, відкритості та прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування.

Кандидатура старости вноситься на громадське обговорення міським головою, далі створюється комісія (оргкомітет) з проведення громадського обговорення, яка організує вивчення громадської думки щодо підтримки внесеної кандидатури старости шляхом опитування жителів відповідного старостинського округу й заповнення ними підписних листів на підтримку кандидатури старости. У громадському обговоренні можуть брати участь жителі відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на місцевих виборах. Кандидатура старости вважається погодженою з жителями, якщо в результаті громадського обговорення вона отримала підтримку більше 20% голосів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу.

За результатами громадського обговорення міський голова виносить на розгляд міської ради проект рішення про затвердження кандидатури, погодженої з жителями відповідного старостинського округу, на посаду старости. Кандидатура старости відповідного старостинського округу, не підтримана міською радою, не може бути повторно внесена для затвердження в цьому старостинському окрузі протягом поточного скликання міської ради. Після тривалого обговорення та детального розгляду даний Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости було підтримано одноголосно.


Підсумки 18 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання
 

Також на сесії затвердили План роботи міської ради та графік прийому громадян депутатами міської ради на 2022 рік.

Програму з інфекційного контролю в КНП «Гребінківський Центр ПМСД» презентував присутнім директор даного підприємства Сергій Литвиненко. Метою Програми є поліпшення епідеміологічної ситуації в напрямі зменшення загальної кількості хворих на туберкульоз, ВІЛ, запобіганню поширення у Гребінківській громаді небезпечних інфекційних хвороб (в т. ч. COVID-19), зниження рівня захворюваності та смертності від них. Програма розрахована на період 2022-2026 роки, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми - 4 628 750,00 грн. Одноголосно міська рада затвердила дану Програму.  

Депутати підтримали ініціативи міського голови та вирішили відкрити відділення греко-римської боротьби в Гребінківській ДЮСШ та ввести посаду тренера-викладача з греко-римської боротьби, а також прийняли рішення про виплату щомісячної стипендії в розмірі 1000 гривень Чумарній Софії,  Пелих Юлії та Великій Юлії за високі спортивні досягнення. Крім того у новій редакції затверджено Положення про Інклюзивно-ресурсний центр в якому враховані останні законодавчі норми.

При розгляді проектів рішень із земельних питань, ряд проектів із затвердження документації із землеустрою не набрали необхідної кількості голосів депутатів у відповідності до пункту 2 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і не були затвердженні.


Підсумки 18 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання
 

У різному до присутніх звернулися мешканці будинку 9-А по вулиці Незалежності з приводу надання неякісної послуги з теплопостачання ТОВ «Біоенергосила». Після жвавого обговорення вирішено спільними зусиллями допомогти мешканцям у вирішенні даного питання і змусити надавача послуг з теплопостачання забезпечити тепло у квартирах.

На цьому пленарне засідання 18 сесії було закрито.

Схожі матеріали:
👁 582
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Гребінка, сесія, пленарне засідання, міська рада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ