Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2022

Pininfarina Shanghai розробила автономну електровантажівку Xingtu з голосовим помічником


Вантажівка Xingtu оснащена 11 бортовими камерами, датчиком LIDAR, інфрачервоним детектором та 5 радарами міліметрового діапазону


Automobili Pininfarina представила новий дизайн повністю електричної автономної вантажівки великої вантажопідйомності Xingtu. Транспортний засіб було розроблено для підвищення ефективності вантажоперевезень та підвищення екологічної стійкості, при цьому надаючи водіям-дальнобійникам зручний «другий будинок».

Електрична автономна вантажівка великої вантажопідйомності Xingtu
 

Вантажівка Xingtu оснащена 11 бортовими камерами, датчиком LIDAR, інфрачервоним детектором та 5 радарами міліметрового діапазону. Все це дозволяє автомобілі виявляти перешкоди на відстані до 1 км.

«Важкі вантажівки швидко розвиваються, щоб адаптуватися до середовища, де нові технології дозволяють інтелектуальним і підключеним автомобілям безпечно виконувати повсякденні завдання. Вишуканий дизайн нової вантажівки є передовим підходом, в якому ефективність та аеродинаміка працюють разом, щоб створити культову форму екстер'єру», - сказав Маттео Пігуцці, керівник відділу дизайну Pininfarina Shanghai.


Електрична автономна вантажівка великої вантажопідйомності Xingtu
 

У новій вантажівці використовується інтелектуальна система DeepWay (HIS), яка базується на технології автономного водіння Baidu. Системі потрібно 100 мілісекунд для виконання функції на основі даних з бортових камер та датчиків. Вантажівка Xingtu оснащена акумуляторною батареєю потужністю 450 кВтг, що забезпечує запас ходу приблизно 300 км. Сам акумулятор можна замінити лише за шість хвилин для швидкого повторного розгортання, а повністю зарядити його можна за одну годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концепт Citroën Space Tourer поєднує в собі седан, спорткар та позашляховик

Зовнішній вигляд важкої вантажівки, яка орієнтована на аеродинаміку, максимально використовує ДНК дизайну Pininfarina. Його обтічна конструкція забезпечує коефіцієнт опору вітру всього 0,35, що знижує загальне споживання енергії автомобілем.

Електрична автономна вантажівка великої вантажопідйомності Xingtu
 

Інтер'єр був розроблений, щоб надати водіям далеких рейсів зручний та інтелектуальний досвід завдяки інформаційно-розважальній системі з великим сенсорним екраном, великим ультракомфортним сидінням та інтелектуальним голосовим помічником.

Схожі матеріали:
👁 724
Категорія: Технології
Теги: безпілотна вантажівка, Вантажівка, електрична вантажівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ