Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.04.2014

Полтавці стали «кримчанами» й оголосили бойкот усьому російському


В Полтаві не визнають анексії Криму і цілком солідарні з кримчанами


Полтавці стали «кримчанами» й оголосили бойкот усьому російському

Перш ніж розпочати традиційне недільне Віче в обласному центрі перед облрадою, полтавці влаштували флеш-моб «Крим – це Україна!»

На площі перед облрадою активісти «Студентської Свободи» намалювали крейдою обриси Криму, а полтавці, які прийшли на Віче, тримаючи кольорові папірці, утворили живу мапу, ставши в центр малюнка.

Скандуючи гасло «Крим – це Україна», «північні кримчани» піднімали над головою блакитні папірці, а «південні» – жовті. Накривши «Крим» українським прапором, полтавська громада акапельно заспівала національний Гімн України. Цим люди хотіли показати, що в Полтаві не визнають анексії Криму і цілком солідарні з кримчанами, які опинились на окупованій території.

Практичні пенсіонери не викинули папірці, а використали їх для написання звернень і прохань, адже на Віче прибули два народні депутати України – Юрій Бублик і Сергій Каплін.

Акцію продовжили поминальною літургією під головуванням владики Федора з нагоди 40-го дня від загибелі Небесної Сотні і скандуванням гасла «Герої не вмирають!». Згадуючи померлих героїв, люди міркували над допомогою живим, яким, зокрема, необхідне лікування. Далі слухали, що за останній час зроблено у владі й середовищі громадських організацій.

– Віче скликане для того, щоб політика знову не повернулась на кухні, а кожен міг взяти участь у процесі й висловити свою думку, – зауважив Юрій Бублик.

Далі перед громадою звітувала рада ГО «Майдан» і кандидати в заступники губернатора.

Громадський активіст Олег Пустовгар повідомив про створення Комітету спротиву окупації і закликав пікетувати російські банки:

– Ми оголосили бойкот російським товарам, але необхідно пікетувати й російські банки, зокрема «Сбербанк», який фінансує війну проти нас. А медведчуківську газету «Вести» треба відбирати в тих, хто її роздає, і користуватися у господарських потребах: кому пічку розтопити, кому щось підстелити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наказ розстрілювати мітингувальників видавав Янукович - ГПУ

Євген Янкевич, член Ради ГО «Майдан», заявив про люстрацію членів окружних і дільничних виборчих комісій:

– Напередодні президентських виборів Комітет люстрації недобросовісних членів дільничних виборчих комісій та окружної комісії оголошує про перевірку й люстрацію. Просимо повідомляти про таких, які, починаючи з 2010 року, причетні до неправомірних дій на виборчих дільницях і фальшувань результатів виборів. Їх необхідно змінювати на нових, тому пропонуйте й кандидатури добросовісних людей.

Питання вакансій в органах виконавчої влади розглянули окремо, зокрема, принцип добору керівних кадрів у правоохоронній системі:

– Відтепер новий прокурор буде раз на місяць, в останню неділю, на Віче звітувати громаді про зроблене – скільки спіймано бандитів, викрито корупційних схем і яких вжито заходів. А взагалі кадрова політика в органах виконавчої влади буде здійснюватись за принципом трьох П: Порядність, Патріотизм і Професіоналізм, – підкреслив Юрій Бублик.

На Віче побувала Ольга Цвігуненко
Події та коментарі



Схожі матеріали:
👁 1105
Категорія: Актуально
Теги: Бойкот, Крим, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ