Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.11.2018

Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом відвідав потужності Grain Alliance на Полтавщині


Посол Швеції відвідав Пирятинщину


Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом відвідав потужності Grain Alliance на ПолтавщиніНадзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом з робочим візитом вперше відвідав Полтавщину. Зокрема, посол побував на елеваторних потужностях компанії Grain Alliance (Баришівська зернова компанія) і зустрівся з головою Ради директорів компанії Йоганом Дамне.

Також на зустріч завітали –голова Полтавської обласної ради Олександр Білецький, перший заступник голови Полтавської обласної держадміністрації Андрій Пісоцький, голова Пирятинської ОТГ Олексій Рябоконь.

Пирятинський елеватор працює з 2011 року, має 13 силосних сховищ, його потужність становить 100 тисяч тонн. Всього ж компанія має понад 250 тисяч тонн елеваторних потужностей. Поважні гості разом з паном Хагстрьома ознайомились з технологіями роботи сучасного елеватора. На підприємстві застосовують енергоощадні програми у питаннях сушіння зерна, які шведські інвестори запроваджують в Україні. Так на об’єкті сушарка італійської фірми BONFANTI працює на альтернативному паливі – відходах обробки зерна та пелетах з лушпиння соняшника.

    Баришівська зернова компанія працює вже більше 20 років в Україні. З приходом шведського управління у розвиток підприємства вкладено близько 60 мільйонів доларів. І сьогодні Баришівська зернова компанія – це агровиробник зі 100% шведських інвестицій. Основна політика і стратегія підприємства – найперше ми культивуємо європейську культуру. І в питання організації праці, і в економіці, і в виробництві, і в ставленні до землі і людини. Тому наша стратегія розрахована на довготривалу співпрацю з громадами. Grain Alliance стабільно і впевнено працює у Швеції 130 років. Думаю, що така довготривала співпраця і в Україні дасть позитивний результат, – говорить виконавчий директор компанії Grain Alliance Євген Радовенюк.
   
Нашу діяльність ми будуємо на засадах соціальної та екологічної відповідальності вже тривалий період часу. Ми тут (в Україні) працюємо як інвестори вже 12 років, і плануємо плідну подальшу роботу на довгі роки, – підтверджує вище сказане голова Ради директорів компанії Grain Alliance Йоган Дамне.

Також присутні змогли побачити й оцінити обробіток ґрунту на стерні кукурудзи  високотехнологічним культиватором Top Down шведської компанії Väderstad.  Grain Alliance придбала 3 таких культиватора і 2 сівалки Tempo компанії. Нові агрегати вийдуть в поле вже цієї весни. Grain Alliance плідно співпрацює з компанією Väderstad у питанні якісного обробітку ґрунту і висіванні зернових.

    Культиватор Top Down має 4 робочі зони заміняє 4 проходи по полю, і на високій швидкості виконує свою роботу. Кукурудза і соняшник – два основних генератора прибутку для аграріїв. Україна займає 1 місце у світі по експорту соняшникової олії. Сівалка Tempo здатна сіяти соняшник і кукурудзу на швидкості від 15 км/год. В той час як провідні американські та європейські виробники більше 7 км/год швидкість не гарантують. В Україні законтрактували 145 таких агрегатів, два з них – у Grain Alliance, – повідомив представник шведської компанії Väderstad Віталій Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора Сліпорід-Іванівської ЗОШ І-ІІ ст.

Окремо, пан посол обговорив з головою ради директорів компанії Grain Alliance Йоганом Дамне проблеми та перспективи ведення бізнесу зі шведськими інвестиціями в України.

    Сьогодні я побачив роботу Grain Alliance, це шведські інвестиції. Посольство працює над тим, щоб розширити економічні контакти між Швецією і Україною. Найважливіше для нових інвесторів та бізнесменів, як підприємства з шведськими інвестиціями працюють в Україні. Я вражений: Grain Alliance – це великі шведські інвестиції, сучасні технології, екологічні підходи до виробництва, які є аналогічними з шведськими підходами. У компанії на відкритому тендері дослідили різні агрегати і найкращим визначили агрегати шведської компанії, що теж радує, – підсумував  Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

На завершення зустрічі пан посол побував на відкритті відновленого будинку культури у селі Харсіках, Чорнухинського району. Проект капітального ремонту також реалізували коштами Баришівської зернової компанії.
 


Схожі матеріали:
👁 1014
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: відео, пирятин, Посол Швеції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ