Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.09.2022

Прогноз погоди на вихідні 3–4 вересня: готуйтеся до осінньої прохолоди


Основну загрозу для алергіків по всій країні зараз становить амброзія


Прогноз погоди на вихідні

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних нарешті дасть змогу повною мірою насолодитися гарячою кавою і чаєм. В Україну після виснажливої серпневої спеки прийшла осіння прохолода.

Погода в суботу 3 вересня

Перша субота осені в Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській областях та  Криму потішить комфортними +24…+26 °С. На решті території країни буде відчутно прохолодніше. І якщо +18…+21 °С у центральних, північних та південних областях навіть когось ощасливлять (насамперед сердечників), то +15…+16 °С у західних областях змусять діставати куртки та теплі пледи.

По всій Україні в суботу пройдуть дощі, у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях — з грозами.

Погода в неділю 4 вересня

У неділю в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Харківській областях похолодає до +16…+18 °С. Температура повітря вдень у решті регіонів становитиме близько +17…+20 °С. Уночі в західних та північних областях країни очікується до +7…+9 °С, на сході — +10…+12 °С, півдні — +13…+14 °С.

Небо проясниться, недільний день буде сонячним на всій території України.

Погода в понеділок 5 вересня

Погода на початку тижня обіцяє бути комфортною — помірно теплою та сонячною. Найтепліше буде на Закарпатті та в південних областях країни (+21…+23 °С), найпрохолодніше — у північно-західних областях (+16…+18 °С), у решті регіонів — +20…+21 °С. Навіть у Криму похолодає до +17…+20 °С. Парасольки у понеділок не знадобляться.

Подбайте про своє здоров'я!

Основну загрозу для алергіків по всій країні зараз становить амброзія. Не нехтуйте щоденним вологим прибиранням, носіть на вулиці маску і постарайтеся дотримуватися дієтичного харчування. Метеочутливим людям найближчим часом радимо відмовитись від важких фізичних навантажень: 4 вересня очікується помірна магнітна буря, 5 вересня — незначна. Важливі ділові зустрічі чи заходи по можливості краще перенести.

Народні прикмети та вірування

У третій день вересня слов'яни традиційно визначали, якою буде осінь. Сонячна погода віщувала тепло на найближчий місяць. Великі грона горобини обіцяли дощову осінь, а багато опалих жолудів під дубами — сніжне та морозне Різдво.

Сонячний і туманний ранок 4 вересня наші пращури вважали передвісником теплої осені. Але якщо низько в повітрі літало павутиння, чекали на швидкий прихід холодів.

Схожі матеріали:
👁 382
Категорія: Актуально
Теги: осіння прохолода, прогноз погоди, погода, Херсонська область, вересень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ