Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.07.2022

Результати "Рамштайн-4": Дві системи ППО NASAMS отримає Україна


NASAMS – це зенітний ракетний комплекс середньої дальності.


ЗРК NASAMS

У середу, 20 липня, відбулася чергова зустріч Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн-4". На ній було узгоджено постачання нашій країні зброї, необхідної для захисту від агресії РФ, зокрема двох систем протиповітряної оборони NASAMS.

Про це міністр оборони США Ллойд Остін розповів під час пресконференції. Він зазначив, що ці системи ППО Збройним силам України нададуть вже найближчим часом.

NASAMS – це зенітний ракетний комплекс середньої дальності. Його основне призначення – знищення повітряних об'єктів супротивника на середніх та малих висотах за будь-яких метеорологічних умов.

Глава Пентагону сказав, що він контактує з українським колегою Олексієм Резніковим щотижня та отримує від нього інформацію про ситуацію на полі бою. США та партнери отримують аналіз обстановки від української сторони та надають Україні всі необхідні потужності.
 
"Ми можемо надавати оборонні системи – це одне питання. Інше питання – це навчання військових, щоб вони правильно користувалися цими установками. Це дуже сучасні системи, дуже точні. Тому важливо правильно їх застосовувати на полі бою", – наголосив Остін.

Водночас він висловив захоплення тим, як швидко та старанно навчаються користуватися західною зброєю наші захисники.
 
"Важливо, щоб українці мали гарний вишкіл, тому продовжуються навчання в різних локаціях... Я аплодую стоячи українцям, які дуже швидко вчаться, як користуватися та підтримувати робочі установки, які вони отримали", – сказав міністр.

Крім NASAMS ЗСУ одержать також ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. Ці артилерійські системи здатні вражати цілі у тилах російських окупантів на відстані 80 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії почали випробовувати потужну лазерну зброю

При цьому про постачання далекобійних ракет дальністю застосування до 300 км поки що не йдеться.

Новий пакет військової допомоги США Україні передбачає також додаткові снаряди для реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Схожі матеріали:
👁 479
Категорія: Актуально
Теги: ЗРК NASAMS, пво, зброя, Ллойд Остін, Війна в Україні 2022, Військова допомога Україні




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ