Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.04.2020

Соціальну послугу «догляд вдома» одержують в області понад 17 тисяч осіб


Нині один соцпрацівник обслуговує на дому 10 одиноких громадян, осіб з інвалідністю.


Соціальні послуги з обслуговування одиноких, одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, на Полтавщині надають 33 територіальні центри соціального обслуговування та 13 центрів надання соціальних послуг, що створені на базі об’єднаних територіальних громад.

Соціальну послугу «догляд вдома» одержують в області понад 17 тисяч ос
 

«Завдяки цій мережі нам вдається своєчасно відреагувати на кожне звернення і взяти на обслуговування всіх осіб, які цього потребують. Якщо станом на 1 березня послугу «догляд вдома» отримували 16 966 осіб, то нині її одержують 17 518 людей, – розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко. – Соцпрацівники доставляють людям продукти харчування, медикаменти, допомагають сплатити комунальні послуги. Допомогу надають 1838 соціальних робітників. У Горішніх Плавнях і Семенівському районі додатково введені штатні одиниці».

Людмила Корнієнко зазначила, що важливо не збільшити навантаження на соціальних робітників. Нині один соцпрацівник обслуговує на дому 10 одиноких громадян, осіб з інвалідністю.
 
«Ми мобілізували інші підрозділи територіальних центрів і залучили їх до надання послуги «догляд вдома». Нині можемо забезпечити обслуговування відповідних категорій громадян лише силами соціальних працівників. Це питання вирішене цілком, – сказала Людмила Корнієнко. – Діє «гаряча лінія» для волонтерів (050-914-35-57). На жаль, звернень не так багато. Переважно волонтери працюють у Полтаві та Кременчуці, допомагають соціальним працівникам доставляти продуктові набори, надані мережею АТБ. Доставку продуктів харчування від АТБ завершуємо. 26 тисяч наборів ми вже одержали і вручили. До 24 квітня за графіком цю роботу закінчимо. Загалом таку допомогу в області отримають 44 тисячі громадян, це зокрема люди, які досягли 80-річного віку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марина Лазебна: Уряд запроваджує низку соціальних програм допомоги людям

Людмила Корнієнко поінформувала, що питання 100 відсотків доплати соцпрацівникам на час карантину вирішене в деяких районах. Інші райони його врегульовують. Департамент соціального захисту населення ОДА тримає цю ситуацію на особливому контролі.

Схожі матеріали:
👁 560
Категорія: Соціальний захист
Теги: Соціальна послуга, обслуговування одиноких




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ