Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.10.2013

Сьогодні 5 жовтня: Всесвітній день вчителя


Сьогодні відзначають Всесвітній день вчителя


Сьогодні 5 жовтня: Всесвітній день вчителя

У народі 5 жовтня вшановували Фотія і підмічали: «Якщо листя до цього часу ще не опало, то сніг мав покрити землю пізно; а якщо дерева вже стояли голі, то наприкінці січня очікувалася тривала відлига. Якщо ж листя починає жовтіти зверху, то це ще й означає ранню весну».

За церковним календарем
5 жовтня вшановують пророка Іону, мученика Фоку, преподобного Йону, отців святителів Феофана і Федора, праведника Петра та преподобного Макарія.

Іменинниками 5 жовтня є:

Петро, Феофан, Федір, Макар, Іон.

5 жовтня народились:

1909 — Богдан-Ігор Антонич, український поет, прозаїк, перекладач, літературознавець. Автор збірок поезій «Привітання життя», «Велика гармонія», «Три перстені», «Книга Лева».

«Листар носив листи зелені, листи шуміли. Ех, весна! Плету пісні на веретені про молодість, що промина» (Богдан-Ігор Антонич)

1930 — Павло Попович, льотчик-космонавт СРСР №4, перший українець у космосі, двічі Герой Радянського Союзу.

1940 — Володимир Забаштанський, український поет, перекладач. Автор поетичних збірок «Наказ каменярів», «Віра в людину», «Запах далини», «Жага життя» та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про вчительку

Цього дня святкують:

Всесвітній день вчителя (свято засновано ЮНЕСКО у 1994 році)

Чи знаєте ви, що:

Соціальні психологи з Чехії протягом 20 років вивчали міцність і особливості 12 тисяч шлюбів, укладених у тому або іншому місяці року.

За результатами досліджень, шлюб взятий у жовтні, вони назвали шлюбом випробувань. Міцність шлюбу перевіряється різноманітними випробуваннями — від слави одного з подружжя до втрати дітей. Якщо у родинних стосунках є і кохання, і розрахунок, тоді шлюб довговічний.

Найміцніші шлюби, на думку вчених, грудневі. Їх назвали «шлюбами зростаючого кохання». Зірка кохання загоряється поступово, але горить усе життя. У грудневому шлюбі менше розлучень, ніж у шлюбах, укладених в інших місяцях року.

Схожі матеріали:
👁 1246
Категорія: Актуально
Теги: Всесвітній день вчителя, свято, жовтень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ