Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.04.2022

Сонячна вантажівка виїхала на дороги Німеччини


На дороги Німеччини виїхала 18-тонна вантажівка, оснащена сонячними панелями загальною потужністю 3,5 кВт


Сонячна вантажівка виїхала на дороги Німеччини

На дороги Німеччини виїхала 18-тонна вантажівка, оснащена сонячними панелями загальною потужністю 3,5 кВт. Комерційний автомобіль із вбудованою в дах високовольтною фотоелектричною системою та живленням від 800-вольтової тягової батареї тепер схвалено для використання на дорогах загального користування.

Повідомляється, що електрика, що виробляється сонячними панелями, може задовольнити від 5 до 10% потреб вантажівки в енергії. Інститут систем сонячної енергії Фраунгофера ISE спільно з промисловими партнерами розробив фотомодулі та силову електроніку для інтеграції у комерційні автомобілі в рамках проекту Lade-PV. Як заявляють розробники, технічна сертифікація першої «сонячної вантажівки» є важливою сходинкою на шляху до більш екологічно безпечних автомобільних вантажних перевезень.

«Завдяки успішному введенню в експлуатацію нашої високовольтної системи ми досягли нашої мети — продемонструвати можливість інтегрованої у транспортний засіб фотоелектричної системи для вантажних електричних комерційних автомобілів. Компоненти, інтегровані у вантажівку, працюють так, як очікувалося», — пояснює Крістоф Куттер, керівник проекту Fraunhofer ISE.

Легкі та міцні прототипи сонячних модулів, розроблені німецькими фахівцями, було вироблено компанією Sunset Energietechnik GmbH. Система була інтегрована в дах фургона електричної вантажівки Framo, яка є першим демонстраційним транспортним засобом.

Сонячна вантажівка виїхала на дороги Німеччини

Для забезпечення високої вихідної потужності за низьких витрат на матеріали та кабелі, сонячні панелі були з'єднані послідовно. Результуюча напруга до 400 вольт може становити загрозу безпеці у разі аварії, але щоб запобігти цьому ризику, компанія Fraunhofer ISE розробила спеціальний пристрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак Falcon Solar здатний літати на сонячній енергії з нульовим рівнем викидів

У розподільній коробці кожного фотоелектричного модуля встановлено пристрій, що відключає, який здатний децентралізовано відключити живлення протягом мілісекунд і без додаткових каналів зв'язку в разі аварії.

Як і сонячні панелі, силова електроніка також адаптована до вимог комерційного транспорту. Партнери проекту M&P Motion Control and Power Electronics GmbH розробили перетворювач постійного струму, який зв'язується із системою керування через шину CAN та інтегрується у загальну концепцію безпеки. Сонячна енергія з даху подається безпосередньо до бортової мережі автомобіля.


Сонячна вантажівка виїхала на дороги Німеччини
 

Сонячна електровантажівка щодня використовується компанією Alexander Bürkle GmbH в районі Фрайбурга, протягом найближчих місяців вона регулярно тестуватиметься для підтвердження прогнозу вироблення електроенергії та контролю компонентів у реальних умовах.

Схожі матеріали:
👁 480
Категорія: Технології
Теги: автономна вантажівка, сонячні панелі, фотоелектричний елемент, вантажний електромобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ