Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.03.2023

Сонячні елементи на основі перовскіту, придатні для друку, можна виробляти з низькими витратами


Сонячні технології на основі перовскіту – це сонячні елементи наступного покоління


Сонячні елементи на основі перовскіту, придатні для друку

Дослідники з Центру інновацій SPECIFIC Університету Суонсі у Великій Британії розробили перовскітові фотоелектричні сонячні елементи придатні для друку. Цей метод дозволить виробляти сонячні елементи із низькими витратами.

Сонячні технології на основі перовскіту – це сонячні елементи наступного покоління, які продемонстрували високу ефективність перетворення енергії та зниження виробничих витрат. Раніше було здійснено спроби масштабного виробництва перовскітів з використанням методів друку або нанесення покриттів, проте рулонне виробництво не було досягнуто.

Центр інновацій зібрав команду хіміків, матеріалознавців та інженерів. Однією з основних перешкод, з якими зіткнулася команда, був золотий електрод, який був застосований до сонячного елементу з перовскіту. Це не тільки дорогий компонент усієї збірки, але також використовується повільний процес випаровування після друку пристрою, що перешкоджає збільшенню масштабів виробництва.

Дослідники шукали відповідну альтернативу золотому електроду і за допомогою рентгеноструктурного аналізу виявили, що чорнило вугільного електрода є відповідним розчинником для висихання плівки без розчинення шару нижче.
 
«Цей інноваційний шар можна наносити безперервно та сумісно з нижчими шарами при низькій температурі та високій швидкості», - сказав Девід Бейнон, старший науковий співробітник SPECIFIC.

Подальший аналіз сонячних елементів з вугільними електродами показав, що фотоелектричні характеристики на жорсткій скляній підкладці аналогічні характеристик електродів з напиленого золота з ефективністю перетворення енергії 13-14%, а також демонструють довготривалу стабільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронетранспортер Terrex 2 має покращені амфібійні можливості та посилений захист корпусу

Потім дослідники використовували метод рулонного виробництва для друку гнучкої підкладки довжиною 20 м, продемонструвавши ефективність перетворення енергії 10,8%.
 
«Усього за чотири роки цей інноваційний метод для фотоелектричних систем був розроблений та реалізований, детально оцінений та проаналізований, адаптований та покращений, що зробило можливість друку та встановлення мільйонів метрів сонячних елементів у всьому світі», - додав науковий співробітник університету.


Схожі матеріали:
👁 331
Категорія: Технології
Теги: перовскіт, фотоелектричний елемент, сонячний елемент, сонячна енергія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ