Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.08.2021

Спеції: види, особливості вибору та зберігання


Найвигідніше буде купити спеції безпосередньо у виробника.


Щоб щоденне приготування їжі не перетворилося на рутинну роботу, повари завжди намагаються експериментувати та вдосконалювати страви в меню. Те саме стосується і людей, які із задоволенням готують вдома. Обираючи якісні спеції, вдасться зробити страву більш смачною, не кажучи про неймовірний аромат. До того ж, деякі прянощі (наприклад, куркума, шафран) можуть змінити колір стави, зробивши його більш яскравим та насиченим.

Види спецій та особливості їх застосування у кулінарії

Виробники пропонують широкий асортимент спецій, в тому числі:

  • для м’ясних страв: спеції для баранини, свинини, курки, телятини, шашлика, ковбасок, грилю та ін.;
  • трави та суміші трав: майоран, базилік,
  • перці: чилі, паприка, чорний, білий, зелений, духмяний, рожевий та ін.;
  • для риби та рибних страв;
  • для перших страв, страв з овочів;
  • для маринадів і консервації;
  • для салатів та соусів;
  • для глінтвейну;
  • універсальні та ін.

Використовуючи спеції, завжди потрібно мати міру: у страві повинно домінувати не більше 2-х прянощів, а інші мають лише відтіняти їх смак. Прянощі, які можна молоти (мускатний горіх, перці горошком) краще купувати у цілому вигляді і молоти безпосередньо перед приготуванням страви.

Де можна найвигідніше купити спеції?

Найвигідніше буде купити спеції безпосередньо у виробника. В таких магазинах, як lubystok.shop можна замовити приправи та спеції як в роздріб, так і оптом. Перевага інтернет-магазину полягає у тому, що можна знайти максимально детальну інформацію про сам продукт, про країну походження сировини, про його якість, тару та особливості зберігання. Це надзвичайно зручно, адже самостійно дізнаватись всі ці нюанси вкрай складно.

Якість українських приправ зараз знаходиться на дуже високому рівні. Є виробники, які активно експортують свою продукцію завдяки її високій якості та відмінним смаковим характеристикам. Обов’язково варто читати відгуки про виробників такої продукції, особливо якщо ви збираєтеся робити оптове замовлення. Заходьте на сайт виробника, дивіться інформацію про наявні сертифікати, асортимент та умови співпраці.

Особливості зберігання

Найголовніше – подбати про правильні умови зберігання такої продукції, особливо якщо ви купуєте її оптом. Тож перед тим, як купити спеції, переконайтеся, що ви одразу зможете помістити їх у чисте та сухе приміщення, де немає плісняви, де є хороша вентиляція та немає шкідників. Температура повітря не повинна перевищувати 25 °С, а вологість повітря не має бути вищою, ніж 75%. А термін зберігання залежать від того, в якому виді тари ви будете зберігати приправи.

Наприклад, спеції в баночках зі скла, а також розфасовані під вакуумом, можна зберігати впродовж 2-х років. Що ж стосується інших видів пакувань, то таку продукцію варто зберігати не більше 18-ти місяців.

Щоб купити спеції відмінної якості, завжди звертайте увагу на склад, виробника, дату виробництва. Прискіпливо обирайте виробника: продукція, яка має сертифікати якості, проходить більш ретельний контроль та очищення від всіх видів домішок (личинок комах, пилу, бруду та ін.). Така продукція має кращий смак та зробить ваші страви більш вишуканими та ароматними.



Схожі матеріали:
👁 340
Категорія: Прес-реліз
Теги: кулінарія, спеції, купити спеції




Всього коментарів: 1

0
1 Владимир   (27.08.2021)
Пробував спеції різних виробників, зараз найбільше подобаються ТМ Любисток, дуже великий вибір і завжди хороша якість.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ